De Aardbei dwingt de zomer af!

Aardbeien, vers geplukt van het land. We dromen ervan en verlangen ernaar. Als de zon schijnt, ontwaken de zomerkoninkjes. We zien het gebeuren in Noord-Limburg, waar de aardbeienvelden langzaam maar zeker rood kleuren. Regio Venlo, Hoofdstad van de Smaak 2013 brengt deze maand een ode aan de Aardbei en dwingt daarmee de zomer af. Zo simpel is het. Want die aardbei, zo rijk aan vitamine C en foliumzuur, willen we in alle varianten proeven. Zelf geplukt, of als aardbeienvlaai bij de koffie, het aardbeienijsje tussendoor en natuurlijk het allerlekkerste zomertoetje denkbaar: aardbeien met slagroom…

aardbeien-noord-limburg-venlo

Volop genieten

Heerlijk die gezonde aardbei, die helpt om onze weerstand op peil te houden! We mogen er volop van genieten. In Noord-Limburg stellen telers hun kassen open voor dit zomerse streekproduct. Langs fiets- en wandelroutes lokken de bordjes langs de weg je naar de boerderijwinkel, in restaurants prijken aardbeien in alle variaties op het menu. Zoals in De Bourgondische Hoeve in Siebengewald, met het Streekwinkeltje voor heerlijke jams en de Koffie- & Theeschenkerij waar de aardbei in deze tijd van het jaar prominent onderdeel is van de High Tea (www.debourgondischehoeve.nl).

Sensatie voor de zintuigen

In Horst vind je Het Aardbeienland (www.aardbeienland.nl), het vitaminerijkste attractiepark van Nederland. Hele velden, kassen en terrassen afwisselend vol met heerlijke geurende bloemen en bloedrode en bloedmooi kleurende zoete aardbeien. Overal waar je kijkt, adem je en ruik je aardbeien. In het museum komt de geschiedenis aan bod, de teelt, de oogst en natuurlijk het proeven van heel veel aardbeiensmaken. In de tuinen met bijna vergeten oude zoete rassen zijn ook een aardbeienvlaaienbakkerij en een aardbeienapotheek gevestigd en in het plukbos eten kinderen hun vingers op bij de sappigste aardbeitjes.

Hele jaar genieten

Ondanks dat de aardbei officieel een zomerproduct is, kunnen we er tegenwoordig bijna het gehele jaar door van genieten. In Noord-Limburg worden honderdduizenden kilo’s aardbeien geteeld, zowel in de volle grond als in kassen en onder plastic. Huub en Maria van Enckevort zijn de drijvende kracht achter het familiebedrijf Van Enckevort Aardbeien (www.enckevortaardbei.nl) in Kronenberg, waar aardbeien onder glas groeien. “Wij werken met onze medewerkers aan een duurzaam biologisch kwaliteitsproduct, een prikkelend fris-zoete aardbei vol van smaak en stevig van structuur. Het koesteren van de plant geeft ons een gevoel van rijkdom. Rijkdom die je proeft, ruikt, en voelt in de vrucht.”

Zomerfestiviteiten

Noord-Limburg is een verrassend stukje Nederland voor een weekendje weg of vakantie, met pittoreske dorpen en plekken waar van alles te beleven valt: afwisselende natuur, authentieke cultuur, avontuur en attracties voor kinderen. Bovendien zijn er tal van gezellige zomerfestiviteiten in het kader van Regio Venlo, Hoofdstad van de Smaak. Meer informatie: www.liefdevoorlimburg.nl en www.regiovandesmaak.nl.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Noord-Limburg

 

Reviews lezen over Noord-Limburg

Meer informatie over Noord-Limburg vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Noord-Limburg. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Noord-Limburg

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.