Grootste Munch tentoonstelling ooit opent

Op 2 juni opent de grootste Munch tentoonstelling ooit in het Noorse Munch Museum en Nationale Kunst Museum. Met meer dan 270 werken krijgen bezoekers een overzicht van Edvard Munch’s kunst, zowel de bekende als minder bekende schilderijen. Als 150ste geboortejaar van Edvard Munch is 2013 in Noorwegen het Munch jaar.

grootste-munch-museum-opent-in-oslo

Stein Olav Henrichsen, directeur van het Munch Museum:

We willen kennis, nieuwsgierigheid en enthousiasme voor Munch’s leven en kunst aanwakkeren op lokaal, nationaal en internationaal niveau.

Audun Eckhoff, directeur van het Nationaal Museum:

Munch heeft een belangrijke plaats binnen het modernisme, met werken als ‘De Schreeuw’ en ‘De Zon’. We hebben met een frisse blik gekeken naar zijn reactie op modernistische kwesties, zoals de relatie tussen kunst en realiteit, de positie van het individu in de wereld, de moderne rol van de kunstenaar en de impact van kunst op het publiek.

Meer dan 60 jaar van Munch’s kunst

De tentoonstelling laat Munch’s kunst zien over een periode van meer dan 60 jaar, van zijn schilderdebuut als 20 jarige in 1883 tot hij in 1944 voorgoed de kwast neerlegde. De tentoonstelling volgt zijn kunst min of meer chronologisch en toont een totaalbeeld van zijn levenswerk. Een kernthema is Munch’s veranderende uitbeelding van zichzelf en hoe hij bepaalde motieven herhaalde. Enkele van de topstukken van de expositie zijn de series The Frieze of Life 902, waar De Schreeuw onderdeel van uitmaakt en The Reinhardt Frieze uit 1906 en 1907. De tentoonstelling is geopend tot en met 13 oktober 2013.

Rondleidingen en andere activiteiten

Voor rondleidingen en andere activiteiten rondom de tentoonstelling en het jubileum, kunt u de kalender op de website www.munch150.no raadplegen. In het kader van het jubileum worden een aantal films en televisieproducties uitgegeven. De documentairefilm ‘Let the Scream be Heard’ is gemaakt door regisseur Dheeraj Akolkar en de film over de expositie Munch 150 van regisseur Ben Harding gaat op 27 juni internationaal in de bioscoop in première.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Oslo

 

Reviews lezen over Oslo

Meer informatie over Oslo vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Oslo. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Oslo met Skyscanner

Kaart van Oslo

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.