Zorgeloos genieten op een e-bike door Friesland

Het Friese merengebied heeft er een uniek toeristisch product bij. Ruim 25 rijwiel-, recreatie- en horecabedrijven hebben 150 elektrische fietsen bij hun bedrijf, waarmee hun gasten Friesland kunnen verkennen. Door op een laagdrempelige manier e-bikes aan te bieden, eventueel met one-way ticket, is het voor bezoekers aantrekkelijk om op de fiets erop uit te gaan. Vier rijwielhandelaren, de TRO Fries Merenland en Batavus hebben de handen ineen geslagen in het project E-bike Fryslân. Marketingorganisatie Beleef Friesland ondersteunt in de promotie.

Over E-bike Fryslân

Gedeputeerde Jannewietske de Vries loste vandaag met de betrokken ondernemers het startschot voor het project:

Dit project is een verrijking voor het toeristische product van Friesland

Toeristen genieten zo zorgeloos van de weidsheid van Friesland met haar meren, vaarten, bossen en kliffen. Zo meent Sjoerdtje de Visser, projectleider van E-bike Fryslân:

Dankzij het one-way ticket principe haalt de gebruiker de e-bike op bij het ene verhuurpunt en kan hij deze bij het andere punt weer achterlaten

E-bike Fryslân

E-bike Fryslân

Er zijn op dit moment 26 verhuurpunten verspreid door de regio en daar er komen nog meer bij. De Visser:

We willen de dekking in het gebied zo groot mogelijk maken, zodat een verhuurpunt altijd dichtbij is

Beleef Friesland

De officiële start van E-bike Fryslân is ook de start van het thema ‘Fietsen en Wandelen’ in de campagne Beleef Friesland, water en méér! Zo zegt Aldus Hanita van der Schaaf van Beleef Friesland:

Fietsen op een e-bike is hip. Niet alleen 55+ers, maar ook jongeren stappen tegenwoordig op een elektrische fiets

E-bike Fryslân

E-bike Fryslân

In de Friesland promotie laten we zien dat er naast water nog méér te beleven is. Voor fietsen en wandelen heeft de provincie ook volop mogelijkheden. De nieuwe routekaart toont ook de oplaadpunten voor fietsers op een e-bike. Deze (gratis) kaart is uitgebracht door Beleef Friesland en Tourist Info Fryslân. Naast fiets- en vaarroutes staan er toeristische highlights op. Met commercials, advertenties, social media en redactionele artikelen promoot Beleef Friesland de komende periode het fietsen en wandelen in Friesland. In de volgende campagneblokken worden de thema’s ‘erop uit’ en ‘proef de cultuur’ in de etalage gezet.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Friesland

 

Reviews lezen over Friesland

Meer informatie over Friesland vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Friesland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Friesland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.