Gratis kinderprogramma in het Brandnertal

Deze zomer ontdekken kinderen in het Brandnertal, in de Oostenrijkse deelstaar Vorarlberg, de natuur helemaal gratis met het uitgebreide kinderprogramma. In juli en augustus beleven zij de spannendste avonturen in de bergen.

gratis-kinderprogramma-brandnertal

De natuur ontdekken en beleven is het motto van het kinderprogramma in het Brandnertal, in het zuiden van de deelstaat Vorarlberg. In juli en augustus kunnen kinderen hier met hun nieuwe vriendjes spannende avonturen in de bergen beleven. Het kinderprogramma is gratis en geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Eventuele extra kosten voor de berglift, bus en middageten zijn voor eigen rekening.

Programma

  • Op maandag is het Waldtag (bosdag). Hoe voelt de bodem onder blote voeten? Wat is er te horen en te zien. Zulke vragen worden op een speelse manier beantwoord.
  • Op dinsdag draait de hele dag om water. De oever van een bergbeek biedt leuke acititeiten en op het dierbelevenispad leren de kinderen van alles over dieren.
  • De woensdag is Alptag (bergdag). De kinderen gaan onder begeleiding met de bus naar Bürserberg naar het Hochplateau Tschlenga. Daar leren kinderen meer over het leven op de berg. Hoe wordt kaas eigenlijk gemaakt? Dat kunnen ze hier zien, leren en natuurlijk ook proeven.
  • Op donderdag wandelt men door de Bürser kloof. Smalle bruggen, de kabbelende beekjes en spannende verhalen zorgen voor een avontuurlijke dag. Als afsluiting van de dag worden er worstjes gegrild in het kampvuur.
  • Vrijdag is knutseldag. Dan wordt er gekleurd, geknipt en geplakt en ontstaan er kleine kunstwerken uit natuurlijke materialen. Leuk om als herinnering aan een fijne vakantie mee naar huis te nemen. Tijdens de activiteiten neemt de professionele begeleiding de kinderen onder hun hoede.

NIEUW: Tijd voor elkaar in het Brandnertal

Onder het motto “tijd voor elkaar nemen” biedt de VVV van het Brandnertal en outdoortrainer Christian Beck van de Palüdhütte, een ouder- en kinddag of -weekend aan. Er kan in tweetallen meegedaan worden, bijvoorbeeld vader of moeder met kind. Onder vakkundige begeleiding leren ze boogschieten, pijlen maken, vuur maken en grillen. Tijdens het weekendprogramma krijgt men als souvenir een eigengemaakt meubelstuk van hout mee en een overnachting met halfpension op de Palüdhütte.

Meer informatie: www.brandnertal.at en www.vorarlberg.travel

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Bludenz

 

Reviews lezen over Bludenz

Meer informatie over Bludenz vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Bludenz. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Bludenz met Skyscanner

Kaart van Bludenz

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.