Nieuwe TOP Hazerswoude geopend

Op dinsdag 14 mei is het nieuwe Toeristische Overstappunt (TOP) in Hazerswoude geopend. Het TOP-netwerk is hiermee uitgebreid naar 32 TOP’s in drie provincies. Later dit seizoen volgen TOP Zoeterwoude, TOP Schipluiden en TOP Lexmond. Met de TOP’s worden recreanten de weg gewezen naar de mooiste fiets- en wandelroutes in de regio. De openingshandeling werd verricht door wethouders Ferdinand Ketel van gemeente Rijnwoude en Mirjam Ateş-Snijdewind van gemeente Zoeterwoude, samen met Marcel van Beek eigenaar van Jeu de Boer.

TOP Hazerswoude geopend

TOP Hazerswoude geopend

Symbool voor het open landschap

Wethouder Ketel van gemeente Rijnwoude: “Deze TOP staat symbool voor het open landschap, ons mooie erfgoed waar het prima toeven is en waar je makkelijk een paar uur kunt genieten van de landelijke omgeving.” Gastheer Marcel van Beek van Jeu de Boer geeft aan er trots op de zijn dat dit de tweede TOP is op particulier terrein en zag dit als ondernemer als een kans die hij graag wilde benutten. “Wij zijn blij met de TOP op deze locatie en hopen hiermee meer bezoekers te trekken, daar worden we allemaal beter van.”

Startpunt voor fietsers en wandelaars

Een TOP is een punt waar recreanten de auto kunnen parkeren om vervolgens bewegwijzerde fiets- en wandelroutes op te pakken. Een TOP is altijd goed bereikbaar per auto en beschikt over voldoende parkeergelegenheid. De fiets- en wandelroutes die bij een TOP starten laten de recreant kennismaken met de mooiste plekjes van de regio. Een ideaal startpunt dus voor eenieder die de streek beter wil leren kennen.

Samenwerking

Realisatie van de nieuwe TOP’s is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie Zuid-Holland en de gemeenten Rijnwoude en Zoeterwoude. Het Zuid-Hollands Bureau voor Toerisme is projectleider van de TOP’s.

Meer informatie

Voor meer informatie over alle TOP’s kunt u terecht op www.toproutenetwerk.nl.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Hazerswoude

 

Reviews lezen over Hazerswoude

Meer informatie over Hazerswoude vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Hazerswoude. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Hazerswoude

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.