Wales Coast Path groot succes

Een jaar geleden werd in Wales een uniek wandelpad geopend. Het Wales Coast Path is het eerste wandelpad ter wereld dat is aangelegd rondom de gehele kustlijn van een bestemming. Het eerste jaar heeft aangetoond dat het wandelpad een groot succes is.

Wales Coast Path

Wales Coast Path

Uniek wandelpad

Het Wales Coast Path is een wandelpad langs de gehele kustlijn van Wales dat werd aangelegd met het doel de inkomsten in kustgebieden te vergroten en een actieve levensstijl aan te moedigen. Via het 1400 km lange openbare wandelpad kunnen enthousiaste wandelaars de ongerepte kust en het gevarieerde landschap van Wales letterlijk stap voor stap verkennen. Het wandelpad begint in het noorden van Wales, bij Queensferry en loopt door tot aan Chepstow in het zuiden. Het Wales Coast Path is uniek, omdat er op geen enkele andere plek in de wereld een ononderbroken wandelpad is dat een volledige kustlijn omsluit.

Succesvol eerste jaar

Het Wales Coast Path werd vorig jaar op 5 mei officieel geopend en het eerste jaar gaat de boeken in als een zeer succesvol jaar. Mede dankzij de wereldwijde aandacht van de media en verschillende evenementen na de opening, hebben 2.8 miljoen mensen het afgelopen jaar over het pad gewandeld. Meer dan 800.000 van deze wandelaars verbleven in een van de vele hotels, guesthouses en bed & breakfasts langs het Wales Coast Path. Het wandelpad heeft de Welshe economie het afgelopen jaar daarmee bijna 19 miljoen euro opgeleverd.

QR wandeling

Het Wales Coast Path is niet alleen geschikt voor die hard wandelaars die grote afstanden willen afleggen. Het pad beschikt over wandelroutes in alle soorten en maten en biedt ook mogelijkheden voor een ontspannen, korte wandeling. Het afgelopen jaar is er een interactieve website gelanceerd, waarop informatie over de diverse wandelroutes en activiteiten terug te vinden is. Regelmatig worden er ook vernieuwingen aan het Wales Coast Path toegevoegd.

Zo kunnen wandelaars een QR wandelroute volgen, waarbij ze gedurende de tocht met hun telefoon verschillende QR codes scannen die langs het wandelpad hangen en aanvullende informatie verstrekken over de plaats of bezienswaardigheid die de wandelaars op dat moment aandoen.

Wales Coast Path een voorbeeld

Volgens Emyr Roberts – Chief Executive of Natural Resources Wales – is het Wales Coast Path een voorbeeld van hoe de natuur verschillende onderdelen van onze samenleving op een positieve manier kan beïnvloeden. ´Het ondersteunt de toeristische sector en de economie en mensen worden aangemoedigd hun vrije tijd buiten door te brengen en te genieten van wat de natuur te bieden heeft.´ Aldus Roberts, die aangeeft er hard aan te zullen werken om komend jaar nog meer bezoekers naar het wandelpad te trekken. Naast bezoekers, wil het Wales Coast Path zich ook richten op de lokale bevolking en hen aanmoedigen om activiteiten te ondernemen langs hun eigen Welshe kustlijn.

Bereikbaarheid Wales vanuit Nederland

Het zuiden van Wales is uitstekend bereikbaar met de ferry vanuit Calais of Duinkerken naar Dover (www.poferries.nl). Ook via de Eurotunnel vanuit Calais naar Folkestone (www.eurotunnel.com) is mogelijk. KLM vliegt drie maal dagelijks vanaf Schiphol rechtstreeks naar Cardiff. (www.klm.com).

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Wales

 

Reviews lezen over Wales

Meer informatie over Wales vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Wales. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Wales met Skyscanner

Kaart van Wales

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.