Bellewaerde Park: Giraffe Ghonda zwanger

Afgelopen weekend zijn specialisten van de Faculteit Dierengeneeskunde van de Universiteit Gent en de dierenverzorgers van Bellewaerde Park er voor het eerst in geslaagd om via een echografie vast te stellen dat giraffe Ghonda zwanger is en dat alles goed gaat met het kleintje. Een primeur voor zowel de universiteit als voor Bellewaerde Park. Omdat echografieën bij giraffen zeer moeilijk zijn, is het voorlopig nog niet mogelijk om te bepalen wanneer het kleintje precies geboren wordt. Daarom zullen de dierenverzorgers verder gaan met de doorgedreven trainingen van giraffe Ghonda zodat de experts binnenkort nog betere beelden kunnen nemen. Ondertussen wordt ook de training van giraffe Simone opgestart om ook bij haar een echografie te kunnen uitvoeren.

Giraffe Ghonda

Giraffe Ghonda

Geslaagde echografie

Afgelopen weekend zijn specialisten van de Faculteit Dierengeneeskunde van de Universiteit Gent en de dierenverzorgers van Bellewaerde Park er voor het eerst in geslaagd om een echografie uit te voeren op een giraffe. Het nemen van een echografie bij een giraffe is geen evidente zaak. Giraffen zijn in de eerste plaats exotische dieren en dus niet gewoon aan aanrakingen door mensen. Pas na een doorgedreven training waarbij de giraffe stapsgewijs gewoon wordt gemaakt aan de aanrakingen en de inbrenging van de echografiesonde, kan een kwalitatieve echografie worden uitgevoerd.

De eerste beelden bevestigen dat giraffe Ghonda zwanger is en dat alles goed gaat met het kleintje. Wanneer de babygiraffe precies geboren wordt, is zeer moeilijk te bepalen omdat er zeer weinig vergelijkbaar beeld- en ander referentiemateriaal bestaat van babygiraffen tijdens een zwangerschap.

Echografie baby giraffe

Echografie baby giraffe

Giraffe Simone

Naast Ghonda is ook de andere vrouwelijke giraffe van Bellewaerde Park zwanger. Giraffe Simone is echter een zenuwachtiger dier waardoor het nog niet mogelijk was om bij haar een echografie uit te voeren. De dierenverzorgers zullen met haar verder trainen en de ervaringen uit de echografie van Ghonda gebruiken om ook hier een beeld te krijgen van de zwangerschap van Simone.

Babyboom

Ondertussen gaat de babyboom in Bellewaerde Park onverstoord verder en werden al heel wat diertjes geboren. Zo mochten we 2 capibara’s, 1 witkopmaki, 2 wallabies en een groep eendjes verwelkomen in het park. De geboortes van deze dieren en al het recentste nieuws over de zwangerschappen kan gevolgd worden op de speciale blog: www.babybellewaerde.com

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van België

 

Reviews lezen over België

Meer informatie over België vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar België. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van België

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.