Topdrukte op Henk Veen Kunstplein Keukenhof

Afgelopen zondag 5 mei 2013 zijn om 16.00 uur de prijswinnaars bekendgemaakt van de Kunstwedstrijd op het Henk Veen Kunstplein in Keukenhof. Gedurende het 4-daagse evenement Henk Veen Kunstplein, was er een grote expositie van ruim 50 professionele kunstenaars die hun werk, maar ook hun kunst live op doek vertoonden. Het publiek kon de kunstenaars in actie zien, de sfeer proeven rondom de kunstenaars en met ze praten over hun kunstwerken. Het contact met de kunstenaars zelf, de professionele opstelling van het plein, maakt dat het Henk Veen Kunstplein sfeervol en een uniek concept is en het publiek mee kan gaan in hun wereld. “De combinatie van het exposeren van vele verschillende kunstenaars met even zoveel verschillende stijlen en de uitgeschreven wedstrijd, creëert een sfeer van een georganiseerd atelier”, aldus jurylid, organisator en kunstenaar Henk Veen.

keukenhof-kunst-1

Prijswinnaar

Zondag 5 mei 2013 was het om 16.00 uur zover dat de prijswinnaars bekend werden gemaakt. Overdonderd en blij verrast was de prijswinnaar, toen deze werd bekend gemaakt. Anita Ammerlaan, die haar prijs mocht ontvangen van organisator Henk Veen:

Nooit had ik durven dromen dat ik deze grootse prachtige prijs zou mogen ontvangen, omdat er zoveel mooie kunstwerken zijn neergezet door alle kunstenaars deze afgelopen dagen, wat een eer! aldus Anita Ammerlaan, die haar prijs mocht ontvangen van organisator Henk Veen.

Jury

Medejurylid van deze kunstwedstrijd vertelde dat hij en de andere juryl eden Lies Spruit, Burgemeester Lisse, Greet Locquet Bestuurslid Keukenhof, Nicky Markslag, Arrangeur Keukenhof en Bloemencorso en de bekende kunstschilder en organisator van het kunstevenement Henk Veen Kunstplein, het unaniem eens waren welk schilderij met het thema “United Kindom – Land of Great gardens, buildings and history”, de titel van de eerste prijs verdiende. Door ongekende hoogstaande klasse van alle 50 kunstwerken had de jury het moeilijk om de prijswinnaars te selecteren, maar de eerste prijs was na de eerste ronde al direct duidelijk. Ook het publiek heeft dit jaar weer gretig gestemd op zijn of haar favoriete kunstenaar over het werk wat tentoongesteld werd door de kunstschilders, waarbij meer dan duizend stemformulieren zijn ingevuld.
keukenhof-kunst-4

Met lovende woorden van juryleden, laten zij het publiek weten dat het Kunstplein een ware traditionele aanvulling is op Keukenhof.

De jury is tot de tot de volgende winnaars gekomen:

  • 1ste prijs: Anita Ammerlaan – Hotelovernachting voor 2 personen in NH Leeuwenhorst met 2 entreekaarten Keukenhof 2014 – gesponsord door Keukenhof
  • 2de prijs: Sjanie Bon – Cobra set Royal Talens t.w.v. €80 – gesponsord door Royal Talens
  • 3de prijs: Maaike Bloemsma Van Gogh Limited Edition Royal Talens t.w.v. €50 – gesponsord door Royal Talens
  • 4de prijs: Ada van Werkhoven Van Gogh Acryl Colour set Royal Talens t.w.v. €40 – gesponsord door Royal Talens
  • 5de prijs: WimTielemans Zomerbollen pakket – gesponsord door Keukenhof
  • Publieksprijs: Cees Schenk 2 lentepassen Keukenhof 2014 – gesponsord door Keukenhof

Onder luid applaus en vol enthousiasme werden de prijzen uitgereikt en ontvangen en is een prachtige en bijzondere vierdaagse wedstrijd en hoogstaande evenement afgesloten.

Deelnemende kunstenaars:

Ada van Werkhoven, Agnes van Teeffelen, Anita Ammerlaan, Ank de Groot, Ank de Vroomen, Babette Treumann, Bert Wouters, Bruno Filho, Cees Schenk, Clare van Stolk, Cornel Pepers, Ellen Gozeling, Ellen van Randeraat, Hans Mader, Hilda Hendriksen, Jaap Zwaan, Jacqueline Hoenselaar, Jacqueline Thomassen, Jan van Well, Janine Lamers, Janneke Breedijk, Jeanette Hartgerink, Jolanda de Winter, Jos Debije, Kenneth Echteld, Leontine van der Klugt, Liesbeth Kraaijpoel, Liesbeth Oudshoorn, Maja Boot, Manja Jordans, Marga Dubie, Marijke Bannink, Marilyn van Raaij, Marion Rijnders, Marjolein Innemee, Marleen Vermeulen, Mary Admiraal, Nel Huurman, Erik Loman, Peter Meeuwisse, Rachel Stewart, Reinoud Brandt, Rian Verbeek, Ronald Pessel, Simon Brouwer, Sjanie Bon, Tanja Koelemij, Thea de Haan Tetterode, Tilly Wils, Trudie Canwood, Wim Tielemans, Steven Partiman.

keukenhof-kunst-2

Naamsbekendheid Henk Veen

Henk Veen, rasechte Amsterdammer, haalt zijn inspiratie uit het leven dat hij leeft in Amsterdam.
Hierdoor zijn de schilderijen van zijn hand heel herkenbaar en hij probeert de gevoelige en dagelijkse, soms komische werkelijkheid, vol liefde en passie in kleur op het doek te zetten.

Hij is bekend van diverse televisieprogramma’s waar zijn kunst te zien is geweest, exposities op exclusieve locaties zoals het Marriott Hotel, Hotel The Grand, Hotel Arena, Holland Casino, American Hotel. Opvallende projecten zoals in 2008, 2009 en 2010 heeft Henk het aandenken mogen maken voor de businesslopers van de Dam tot Dam, waarbij in 2009 hij het Nike Zondagsshirt heeft ontworpen. en natuurlijk het project voor de Cruyff Foundation, waarbij hij 2 weken lang heeft geschilderd met diverse BN-ers in de hoeketalage van de Bijenkorf Amsterdam, waaronder met Johan Cruijff zelf en de Henk Veen Johan Cruijff tram die vier maanden lang door Amsterdam heeft gereden. Tevens heeft Henk Veen de cover van de cd-single ontworpen voor de single van rapper Rocks THC voor de Cruyff Foundation “Alleen kun je niets, je moet het samen doen”, voor Ziggi “All Obstacles” en rapband THC “Geef mij maar Amsterdam”. Ook heeft hij de cover ontworpen en tekeningen gemaakt voor het boek van Ernst Low, En wie ben jij?, Kroniek van een Rock ‘n Roll Monkey. De kunstenaar zet regelmatig zijn eigen jaarlijks terugkerend evenement Kunstplein neer, zoals op het Rembrandtplein en Keukenhof. Tevens bekend van de exposities in het Carrousel du Louvre – Parijs, waarbij de kunstschilder de aanmoedigingsprijs Prix Speciaal heeft mogen ontvangen. De “DNA” van de kunstenaar zal voor altijd terug te vinden zijn in het Amsterdam Museum met kunstverkeersborden uit het project wat hij opgezet heeft, waarbij hij in 2012 de winnaar is geworden van de Hein Roethofprijs 2012.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Lisse

 

Reviews lezen over Lisse

Meer informatie over Lisse vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Lisse. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Keukenhof in Lisse

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.