Het Koningsvaasje is binnen!

Vanaf vandaag, 23 april kan het nieuwe Koningsvaasje worden opgehaald in het Nationaal Glasmuseum. Vanaf 10.00 uur is het Glasmuseum aan de Lingedijk 28 te Leerdam geopend. Geïnteresseerden kunnen het Oranjevaasje alsnog bestellen in het Nationaal Glasmuseum, de Glasblazerij of via nationaalglasmuseum.nl Het vaasje, ontworpen door Willem Noyons, is uitgebracht ter ere van de troonswisseling. Koning Willem-Alexander, graaf van Buren en Leerdam, is de eerste mannelijke nazaat voor wie een Oranjevaasje is ontworpen.

Het Koningsvaasje

Het Koningsvaasje

Sinds 1927 worden er oranjevaasjes uitgebracht bij jubilea en geboorten van prinsesjes. Alle Oranjevaasjes zijn nu tentoongesteld in het Nationaal Glasmuseum. De vaasjes worden getoond in de stijl van een Koninginnedag uit de jaren 50: met slingers en veel oranje.

Kinderen ontwerpen een Oranjevaasje

De tentoonstellingsruimte met de expositie Oranje! In Leerdam is getransformeerd in een tekenkamer van een glasontwerper. De plaats waar ideeën geboren worden en waar nieuwe Oranjevaasjes ontwikkeld worden. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen plaatsnemen achter de tekentafel en zich laten inspireren door hun voorgangers. Het beste ontwerp wordt uitgekozen en gemaakt door de glasblazers in de Glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum. Wie wordt de nieuwe ontwerper van dit bijzondere Oranjevaasje?

Koningsvaasje op postzegel

Het Nationaal Glasmuseum heeft voor het unieke moment van de troonswisseling een eigen postzegel uitgegeven. Deze set van 10 postzegels met een afbeelding van het Koningsvaasje plus twee ansichtkaarten is te koop in het Nationaal Glasmuseum en de Glasblazerij voor € 7,50.

Hoe te bestellen?

Het Koningsvaasje wordt uitgebracht in een genummerde en gesigneerde oplage. Het object heeft een hoogte van 12 cm en een doorsnede van 9 cm. De prijs is slechts € 89,– incl. btw. Het Koningsvaasje kan besteld worden in het Glasmuseum of in de Glasblazerij door ter plaatse een inschrijfformulier in te vullen.

Wilt u het vaasje online bestellen, klik hier.
Of print dit formulier en stuur deze op naar:

Nationaal Glasmuseum
Postbus 78
4140 AB Leerdam

Klik hier voor de uitzending van RTL Boulevard, waarbij Willem Noyons meer vertelt over het Koningsvaasje.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Leerdam

 

Reviews lezen over Leerdam

Meer informatie over Leerdam vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Leerdam. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van het Nationaal Glasmuseum te Leerdam

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.