Fascinerend: Japan festival in Düsseldorf

Reeds sinds 2002 vindt ieder jaar in mei in Düsseldorf een groot festival plaats waarbij de Japanse samenleving en cultuur centraal staan. Culinaire proeverijen met sushi en tempura, dans, kalligrafie, manga stands, kimono’s passen, origami, sport demonstraties als samoerai en sumoworstelen en ruime aandacht voor Japanse stripverhalen en –figuren geven bezoekers een dag een blik in de intrigerende Japanse cultuur. Langs de Rijnpromenade staan 60 informatie- en demonstratiestands en ruim 20 eetkraampjes. Als klap op de vuurpijl wordt het evenement ’s avonds afgesloten met een zeer spectaculair Japans vuurwerk. Het is niet verwonderlijk dat de Japan-dag hier gehouden wordt, aangezien in de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen de grootste Japanse gemeenschap van Europa woont. Zo’n 500 Japanse bedrijven zijn er gevestigd en alleen al in Düsseldorf en omgeving wonen meer dan 8000 Japanners. De Japan-Tag Düsseldorf/NRW trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers. Nadere informatie over de dag vindt men op www.japantag-duesseldorf-nrw.de. Hotelarrangementen kunnen geboekt worden via www.duesseldorf-tourismus.de.

Kermis Düsseldorf

Kermis Düsseldorf

Burgplatz

De aftrap van het evenement vindt plaats om 12.30 uur op het historische plein Burgplatz. Hier vindt vanaf 13.30 uur tot ’s avonds laat een programma plaats met onder meer Japanse zangkoren en muziek. Topper wordt een optreden om 22.00 uur van Tokyo Brass Style, een fanfare band uit het land van de rijzende zon. Ze brengen funk, swing, bekende anime-melodietjes en rock nummers als ‘We will rock you’.

Japanse vechtsporten

De Rijnoeverpromenade wordt een Japanse straat van tientallen kraampjes en stands met Japanse boeken, strips, kunst, informatie, origami en veel Japanse lekkernijen. Op een andere locatie – de Johannes-Rau-Platz – worden de hele dag door naast kyudo boogschieten ook verschillende Japanse vechtsporten gedemonstreerd waaronder sumoworstelen, laido en naginata. Ook is er een klein kampement waar de Samoerai groep Takeda waarheidsgetrouw het leven van deze krijgers nabootst.

Verkleedpartij

Duizenden bezoekers komen ieder jaar naar Düsseldorf uitgedost in Japanse kledij naar voorbeeld van kleding van manga, anime en andere stripfiguren in de hoop gekozen te worden als beste imitator. Deze zogeheten ‘cosplay’ wedstrijd wordt zeer professioneel uitgevoerd en is te bewonderen op het podium aan de Mannesmannufer boulevard. Om 16.00 uur wordt de winnaar bekend gemaakt.

Kindervermaak

Eveneens op de Johannes-Rau-Platz is er tussen 13.00 en 19.00 uur een speelplaats voor kinderen die er allerlei activiteiten kunnen ondernemen waaronder ‘Kamibishai’ tekeningen, papiervouwen, het Japanse schaakspel Shogi en sumo stoeien.

Vuurwerk

Om 23.00 uur wordt het festijn afgesloten met een ongekend indrukwekkend vuurwerk. Het duurt 25 minuten en zal in vijf scènes onderverdeeld zijn met onder meer de Japanse bloem Sakura, Japanse tuinen, origami en manga.

Hotelarrangement

Voor wie het hele weekend in Düsseldorf wil verblijven en bijvoorbeeld zondag ook het Japanse EKO huis in de wijk Niederkassel wil bezoeken met een schitterende Japanse tuin, theehuis en tempel heeft de VVV van Düsseldorf een speciaal arrangement met een overnachting inclusief ontbijt, een infopakket en een Duitstalige Merian reisgids. Prijzen variëren van € 46,- tot € 92,- per persoon. Voor details zie de button Accommodation op de website www.duesseldorf-tourismus.de.

Campings

In de buurt van Düsseldorf zijn verschillende campings. Campingplatz Lörick ligt op zo’n 2,5 km van de binnenstad en op zo’n 5 km afstand kun je met je caravan of camper terecht bij Caravan-Center Messegelände Düsseldorf. Op zo’n 16 km afstand ligt camping Unterbachersee aan een meer met dezelfde naam en 20 km van de binnenstad ligt Rheincamping Meerbusch.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Düsseldorf

 

Reviews lezen over Düsseldorf

Meer informatie over Düsseldorf vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Düsseldorf. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Düsseldorf met Skyscanner

Kaart van Düsseldorf

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.