Wandelnetwerk Schouwen-Duiveland open

Vanmiddag is het wandelnetwerk in de regio Schouwen-Duiveland officieel geopend. Het gevarieerde landschap van het eiland Schouwen Duiveland leent zich uitstekend voor het uitzetten van een wandelnetwerk. Het netwerk is in totaal 340 kilometer lang, waarvan 21 km over boerenlandpad en ca. 20 kilometer over het strand en door de Boswachterij Westerschouwen gaat.
schouwen-duiveland-fietsen

Langs water en land

Ooit bestond Schouwen-Duiveland nog uit vier eilanden (Schouwen, Duiveland, Dreischor en Bommenede) die in de loop der eeuwen door de natuur en de mens aan elkaar zijn gegroeid. Het huidige schiereiland heeft een prachtig afwisselend landschap dat wandelaars veel te bieden heeft. De verschillende natuurgebieden op het eiland maken het wandelen op Schouwen tot een unieke belevenis.

Wandelnetwerk

Het systeem van het wandelnetwerk is vergelijkbaar met het fietsknooppuntensysteem. De paden en wegen zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van landschap, veiligheid, diversiteit aan verharde en onverharde paden of de aanwezigheid van voorzieningen en bezienswaardigheden onderweg. De plaatsen waar de paden en wegen elkaar kruisen zijn knooppunten. Elk knooppunt heeft een nummer. Zo bepaal je zelf eenvoudig je eigen route. De aanduidingen op de palen onderweg doen de rest. Op kruisingen, splitsingen en afslagen staan palen met daarop een richtingspijl. Deze verwijzen naar het knooppunt waar je naar toe wandelt. Het maakt niet uit of je links- of rechtsom wandelt. Het netwerk is langs twee kanten bewegwijzerd.

De wandelnetwerken in Zeeland worden door de Provincie Zeeland ontwikkeld samen met Stichting Landschapsbeheer Zeeland, Routebureau Zeeland en lokale samenwerkingspartners. Zo zijn reeds de wandelnetwerken Zuid-Beveland, Noord-Beveland, Walcheren en West Zeeuws-Vlaanderen in gebruik genomen.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Zeeland

 

Reviews lezen over Schouwen-Duiveland

Meer informatie over Schouwen-Duiveland vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Schouwen-Duiveland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Schouwen-Duiveland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.