Nieuwe tentoonstelling Bonnefantenmuseum

Van 25 april t/m 14 juli is in Bonnefanten Hedge House in Wijlre de tentoonstelling Far from the Madding Crowd te zien. De tentoonstelling gaat over over momenten van isolement en uitsluiting in de menigte, over afzondering en ontsnapping van het individu aan het collectief. Er zijn kunstwerken (o.a. objecten, installaties, schilderijen en tekeningen) te zien van: Allora & Calzadilla, Dan Asher, Thierry De Cordier, Marlene Dumas, Sidi El Karchi, Michel Huisman, Suchan Kinoshita, Job Koelewijn, Barry McGee, Rik Meijers, Wilfredo Prieto, Johan Tahon, Helen Verhoeven, Lucy Wood en Erwin Wurm. De kunstwerken zijn afkomstig uit verschillende openbare en particuliere collecties.

Far from the Madding Crowd

Far from the Madding Crowd, genoemd naar het gelijknamig videowerk van Dan Asher, is een tentoonstelling over de paradoxale momenten van isolement en uitsluiting van het individu te midden van de menigte. Verschillende kunstwerken verbeelden in de tentoonstelling situaties van zelfgekozen of gedwongen afzondering van het individu ten opzichte van het collectief. Daarnaast zijn er werken die gezien kunnen worden als middelen of mogelijkheden om die afzondering te realiseren, vehikels en strategieën om te ontsnappen aan de werkelijkheid. Het Hedge House als buitenplaats, ver weg van de drukte van het dagelijks leven, wordt zo in het licht van het tentoonstellingsconcept een metaforisch toevluchtsoord.

Bonnefanten Hedge House

Het landgoed van het echtpaar Jo en Marlies Eyck is met recht een Gesamtkunstwerk te noemen: het kasteel, de tuinen en het door Wiel Arets ontworpen paviljoen Hedge House vormen een geheel. Vanuit een specifieke levensfilosofie heeft het echtpaar de afgelopen jaren kunst verbonden met de prachtige natuur rond het kasteel in Wijlre. In 2012 droeg het echtpaar Eyck haar hedendaagse kunstcollectie, met steun van de Provincie Limburg, over aan het Bonnefantenmuseum. Gelijktijdig werd de Bonnefanten Hedge House Foundation opgericht, die verantwoordelijk is voor het beheer, de openstelling en de exploitatie van het Gesamtkunstwerk Kasteel Wijlre. In het kader van deze unieke publiek private samenwerking programmeert het Bonnefantenmuseum twee tentoonstellingen per jaar in het Hedge House.

Bonnefanten Hedge House Foundation
Kasteel Wijlreweg 1
6321 PP Wijlre (ingang aan de zijkant)
Telefoon: 043 450 26 16

www.hedgehouse.eu
E-mail: info@hedgehouse.eu

Openingstijden van 25 april t/m 14 juli:

Donderdag t/m Zondag 11.00-17.00 uur

Toegang: € 9,50 / Studenten: € 5,00

Kinderen tot 12 jaar gratis

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Maastricht

 

Reviews lezen over Maastricht

Meer informatie over Maastricht vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Maastricht. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Maastricht

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.