Doe‐week: Hoe overleef ik…Eindhoven?

Veel kinderen dromen van een tijdmachine, maar wat zou er gebeuren als ze echt door de tijd konden reizen? Zouden ze wel kunnen overleven in het verleden? Tijdens de meivakantie komen bezoekers van Eindhoven Museum erachter. Deze week staat namelijk in het teken van “Hoe overleef ik…Eindhoven?”.

Doe-week in Eindhoven Museum

Doe-week in Eindhoven Museum

Historische survivalcursus

Op het Erfgoedpark in Genneper Parken wordt een historische survivalcursus gegeven. Bezoekers beginnen in het “teletijdbos” waar ze door een poort naar het verleden gaan. Vervolgens doorkruisen ze vijf tijdsbeelden waar ze proeven moeten afleggen. Door het doen van deze proeven, verzamelen bezoekers codesleutels. Alleen met de juiste code kan de poort naar het heden weer geopend worden.

Vuur maken, zwaardvechten en morsecode

Bezoekers beginnen hun tocht met het passeren van een “teletijdpoort”. Vervolgens komen ze eerst terecht in de prehistorie, waar ze gaan oefenen met vuur maken. Daarna gaan ze in de Inheems Romeinse tijd aan de slag met vissen, pennen slaan en graan malen. In de vroege middeleeuwen staan vechttechnieken centraal, zoals boogschieten, bijl werpen en zwaardvechten. In de late middeleeuwen kunnen bezoekers zich verder specialiseren in steenhouwen, smeden en kaarsen maken en in het industriële tijdperk leren bezoekers alles over morsecode.

Tijdreizigersdiploma

Zijn alle codesleutels verzameld? Dan gaat de poort naar het heden weer open en volgt een officieel Tijdreizigersdiploma. Houders van dit diploma kunnen vol zelfvertrouwen het verleden bezoeken, mocht er in de toekomst eindelijk een tijdmachine worden uitgevonden. En dat is natuurlijk niet ondenkbaar met alle kennis, design en techniek in het moderne Eindhoven….

Praktische informatie

De doe‐week “Hoe overleef ik…Eindhoven?” vindt plaats in de meivakantie van 27 april t/m 5 mei. Op 30 april (Koninginnedag) is het museum gesloten. Op de andere dagen zijn tijdreizigers van harte welkom van 11.00‐17.00 uur. Wie honger en dorst heeft gekregen van het avontuur kan in de herberg aansterken met lekkere hapjes en drankjes. De entree is € 8,50 per persoon.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Eindhoven

 

Reviews lezen over Eindhoven

Meer informatie over Eindhoven vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Eindhoven. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Eindhoven

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.