Salland, Overijssel Aspergeland bij uitstek

Op woensdag 17 april aanstaande openen chef-kok Jonnie Boer van driesterrenrestaurant De Librije en Herman Ogink ter gelegenheid van het vijftigjarig jubileum van Ogink Asperges het aspergeseizoen in Raalte. In het aspergeseizoen, dat loopt tot en met 24 juni aanstaande, worden in de Overijsselse regio ‘Salland Aspergeland’ diverse activiteiten georganiseerd.

Johnny Boer inspecteert asperges

Johnny Boer inspecteert asperges

Aspergefietstocht

Salland Marketing ontwikkelde twee fietsroutes: de route Deventer en route Raalte. Op deze routes maken de fietsers kennis met het gastvrije Sallandse platteland en de omgeving van de IJssel. Tijdens de culinaire stops bij diverse telers staat het Sallandse streekproduct de asperge vanzelfsprekend centraal. Deze Smaakfietsroutes met kortingsbonnenflyer zijn ad € 1,50 verkrijgbaar bij de VVV Deventer, hotel/restaurant De Zwaan in Raalte of in de webwinkel op www.sallandnatuurlijkgastvrij.nl.

Sallandse Aspergemanifestatie op Landgoed Den Alerdinck in Laag-Zuthem (bij Heino)

Zondag 28 april aanstaande van 12.00 uur tot 17.00 uur – Deze lentemanifestatie, die wordt gehouden in de mooie tuin van het landgoed, is een combinatie van Sallandse streekproducten en cultuur. Op het proefplein laten koks van Hotel Restaurant De Zwaan uit Raalte de bezoekers proeven van allerlei aspergegerechten. Door het grote aantal kramen met snuisterijen valt er heel wat te snuffelen tijdens het evenement. Daarenboven zijn er demonstraties met roofvogels, drijft de schaapsherder zijn kudde heideschapen over het terrein, is er live muziek van de groep Fratelli, zijn er aspergeschilwedstrijden en worden workshops gegeven. De aspergetelers vertellen over het telen van de ‘Koningin der Groenten’ en tonen aan de hand van een aspergebed en diverse machines hoe de asperge tot consumptieproduct wordt verwerkt.

Open dag Sallandse aspergetelers

Zaterdag 25 mei aanstaande van 10.00 uur tot 16.00 uur – Op deze dag stellen vijf aspergetelers hun bedrijf open voor het publiek. Aspergebedrijf De Boerkamp en Tuinderij Veldink in Diepenveen, jubilerende Tuinderij Ogink in Raalte, Van der Kolk Asperges in Oudleusen en Aspergeboerderij het Nijenhuis in Diffelen laten de bezoekers dan alles zien en proeven van de asperges.

Gedurende het hele seizoen zijn verse asperges te koop bij Sallandse telers en serveren vele restaurants speciale aspergegerechten. Sallands Landbier Brouwerij uit Raalte brouwde zelfs samen met aspergetelers een Sallands Aspergebier.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Salland

 

Reviews lezen over Salland

Meer informatie over Salland vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Salland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Salland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.