Zuidelijk Museumkwartier in Utrecht geopend

Tijdens een zonnige bijeenkomst ging afgelopen zondag 7 april jl. de promotie van het Zuidelijk Museumkwartier officieel van start. Onder grote belangstelling ontvouwden Alette Pak (Ondernemersvereniging Twijnstraat), Jacques Blommendaal (Centrummanagement) en Ronald Trum (Toerisme Utrecht) de nieuwe gebiedsvlaggen.

Onthulling vlag door Ronald Trum, Alette Pak en Jacques Blommendaal

Onthulling vlag door Ronald Trum, Alette Pak en Jacques Blommendaal

Door een nieuwe samenwerking tussen ondernemers rond de Twijnstraat en het Ledig Erf, de Nicolaikerk, het Louis Hartlooper complex en de musea is er een nieuwe weg ingeslagen om het zuidelijke deel van de Utrechtse binnenstad gezamenlijk te promoten. Naast ondernemers zijn ook buurtbewoners betrokken bij de ontwikkelingen van het gebied.

Zuidelijk Museumkwartier

Het Zuidelijk Museumkwartier onderscheidt zich als deel van de stad Utrecht vanwege de grote variatie aan bijzondere winkeltjes, knusse cafeetjes, diverse musea, de elfde eeuwse Nicolaïkerk en kleine restaurantjes. Het is er heerlijk rondstruinen langs historische monumenten, door kleine straatjes en binnenpleinen. De Initiatiefgroep Zuidelijk Museumkwartier wil bezoekers aan Utrecht nog meer wijzen op het ‘dorpse’ karakter en de diversiteit in dit deel van de historische stad. Een breed samengestelde groep uit het gebied bundelt de krachten om zo de marketing en promotie ter hand te nemen.

Voorbeeld verdient navolging

Jacques Blommendaal, voorzitter van Centrummanagement Utrecht:

Het gezamenlijk opzetten van de promotie van het zuidelijk Museumkwartier door alle groepen die kleur en smaak geven aan het gebied is een prachtige vorm van samenwerking die navolging verdient in andere delen van de binnenstad. Het uiteindelijke doel van de Initiatiefgroep is om veel meer winkels, horecagelegenheden, musea, kerken, scholen en kunstenaars enthousiast te krijgen voor deelname aan de marketing en promotie van het gebied. Waardoor ook een bijdrage wordt geleverd aan de leefbaarheid voor de bewoners.

Introductie website en promotiematerialen

Op de website www.inhetmuseumkwartier.nuvinden bezoekers informatie over het gebied, evenals het complete programma van alle evenementen en activiteiten. Ook zijn de belangrijkste highlights uit het gebied online te vinden en kunnen wandelaars er terecht voor een uitgebreide wandelroute. Betrokken ondernemers in het gebied helpen mee bij de promotie met evenementenposters, flyers en informatiebrochures in de winkels.

Het Zuidelijk Museumkwartier is mede mogelijk dankzij de gemeente, het Ondernemersfonds Utrecht en Toerisme Utrecht..

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Utrecht

 

Reviews lezen over Utrecht

Meer informatie over Utrecht vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Utrecht. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Utrecht

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.