Grote naam Antwerpen Proeft: Pierre Marcolini

De organisatoren van culinair outdoorfestival Antwerpen Proeft hebben een nieuwe headliner bekendgemaakt: nationale chocoladetrots Pierre Marcolini. Eerder al werd de komst bevestigd van driesterrenchef Sergio Herman, tweesterrenchef Viki Geunes van ’t Zilte, Gault&Millau’s Aziaat van het Jaar Fong Mei en Nathalie Meskens met haar restaurant Yam Thai.

Belgisch topchocolatier Pierre Marcolini

Belgisch topchocolatier Pierre Marcolini

Culinair outdoorfestival Antwerpen Proeft wordt dit jaar voor de zevende keer georganiseerd, op een nieuwe locatie én datum. Dertig klasserestaurants, sterrenchefs en hippe bistro’s uit Antwerpen en daarbuiten bieden in een stijlvol culinair dorp gerechten in amusevorm aan. De vorige jaren mocht het ‘grootste en smakelijkste terras van het land’ (aldus Gazet van Antwerpen) steeds tienduizenden bezoekers verwelkomen.

Antwerpen Proeft heeft dit jaar plaats op evenementensite Waagnatie in binnenstadswijk het Eilandje. Deze site biedt een onbetaalbaar uitzicht op de Schelde en heeft het MAS als hoge buur. De data van Antwerpen Proeft zijn donderag 9, vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 mei: het verlengd weekend van Hemelvaart.

‘Kon niet ontbreken’

Pierre Marcolini’s flagship store in Antwerpen ligt in de schaduw van de Bourlaschouwburg. Lichtjes verborgen tussen de modezaken van de Schuttershofstraat en de brasseries van de Kelderstraat vind je hier juweeltjes van chocolade uit alle windstreken. Uitzonderlijk is dat Marcolini eigenhandig zijn cacaobonen selecteert en invoert, roostert en verwerkt tot chocolade, die mede daardoor tot de beste van de wereld wordt gerekend.

Drie jaar geleden stond de sympathieke Brusselaar een eerste keer op Antwerpen Proeft. Hij was vol lof en nu is hij er dus opnieuw bij. ‘Het was een aanbod dat ik niet kon weigeren,’ vertelt Marcolini vanuit zijn atelier in Haren. ‘Ik kon niet ontbreken op Antwerpen Proeft met zijn indrukwekkende affiche van dit jaar.’

Klik hier voor alle reeds aangekondigde namen. Onder meer De Schone van Boskoop*, Mijn Keuken*, De Tuinkamer*, Kommilfoo*, Het Oude Raadhuis, Toon De Klerck, Kaasaffineurs Michel Van Tricht & Zoon, Lucy Chang, Ardent, Comocomo en Mamakookt, De Smaak, El Sabor Andino, ’t Leeuwekopke, L’Île d’Anvers, Little Ethiopia, Namaste Gurkha, Rimbaud, Zaowang en 12, Place du Marché zijn van de partij.

‘De combinatie van een locatie die tot de verbeelding spreekt en een nieuwe datum, niet langer diep in de zomer, heeft voor een affiche gezorgd die we hier in Antwerpen nog nooit hebben gezien,’ merkt organisator Ward Ramaekers op. ‘Afspraak vanaf donderdag 9 mei – Hemelvaart is dit – aan de Waagnatie op het Eilandje.’

Meer informatie: www.antwerpenproeft.be

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Antwerpen

 

Reviews lezen over Antwerpen

Meer informatie over Antwerpen vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Antwerpen. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Antwerpen

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.