Vakantieland Denemarken oranje op 30 april

Nederlandse gezinnen die de meivakantie doorbrengen op het vasteland van het Deense koninkrijk hoeven niets te missen van de troonswisseling op 30 april. Diverse accommodaties in Jutland delen namelijk in de feestvreugde. Diverse accommodaties in Denemarken zullen op 30 april een oranje tintje hebben en de meesten zullen ook een (televisie)scherm hebben waarop de inhuldiging te volgen is, zoals in Hotel LEGOLAND in Billund en in vakantiepark Kolding Byferie aan de Koldingfjord. In vakantiepark Skærbæk Ferieby, nabij de Deense Waddeneilanden, wordt bovendien champagne geschonken en in vakantiepark Ribe Byferie, in het oude Vikingstadje Ribe, is snoep voor de kinderen. In de vakantieparken Dayz SeaWest (bij de Noordzeekust) en Dayz Søhøjlandet (in het Deense Merenhoogland) kunnen kinderen geschminkt worden.

denemarken-kleurt-oranje-op-30-april

Hygge

Mette Carlsen, adjunct-directeur van VisitDenmark Nederland:

Denemarken, en met name het vasteland Jutland, is een geliefde vakantiebestemming onder Nederlandse gezinnen, zeker in de meivakantie, onder meer omdat het dichtbij is en vanwege het beroemde familiepark LEGOLAND in Billund. Wij vinden het dan ook een mooi initiatief van Denemarken-vakantiespecialist DFB uit Midwolda om ‘oranjepakketten’ aan te bieden aan die accommodaties waar diverse Nederlandse gezinnen deze meivakantie zullen verblijven. En leuk natuurlijk dat deze Deense partners graag de feestvreugde delen met hun Nederlandse gasten op 30 april. Maar ik had ook niet anders verwacht, want Denen houden wel van gezelligheid. Wij noemen dat ‘hygge.

Fotowedstrijd

Nederlandse gezinnen kunnen prijzen winnen met hun al dan niet oranje getinte vakantiefoto’s van Denemarken. Via de webpagina www.visitdenmark.nl/kindvriendelijk kan men de vakantiefoto, en een bijbehorende tip, uploaden. Elke maand selecteert en publiceert VisitDenmark drie ingezonden foto’s met tips op de website. Deze ‘top-tipgevers’ worden bovendien beloond met een doos LEGO en het unieke receptenboekje ‘De Smaak van Denemarken’. Ook mensen die al eerder naar Denemarken op vakantie zijn geweest, kunnen hun foto’s met vakantietips insturen.

Meer informatie

Meer informatie over de verschillende oranje-initiatieven in Jutland via: www.visitdenmark.nl/kindvriendelijk

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Denemarken

 

Reviews lezen over Denemarken

Meer informatie over Denemarken vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Denemarken. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Denemarken met Skyscanner

Kaart van Denemarken

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.