Nederland eregast tijdens la Semaine du Golfe

Van 6 tot en met 12 mei wordt de zevende editie van het tweejaarlijkse Semaine du Golfe georganiseerd; een nautisch festival dat zich in 16 verschillende gemeenten rondom de Golfe du Morbihan (Bretagne) afspeelt. De Lage Landen zijn dit jaar eregast en ten minste 50 Hollandse schepen zullen hierbij aanwezig zijn.

semaine-du-golf-bretagne

La Semaine du Golfe

La Semaine du Golfe is een groot Bretons zeilfeest in één van de mooiste vaargebieden ter wereld: de Golfe du Morbihan in Bretagne. Het festival ontvangt meer dan 1000 deelnemende schepen en tienduizenden bezoekers. Naast de nautische activiteiten worden er ook tal van andere festiviteiten georganiseerd, zoals muzikale optredens, ateliers voor kinderen en exposities. De week wordt uiteraard afgesloten met een traditionele Bretonse feestavond; de Fest-Noz.

Nederland eregast en Holland Dorp

Omdat de Lage Landen dit jaar eregast zijn, komt er onder leiding van Thedo Fruithof een transport over de weg van ongeveer 25 klassieke Hollandse schepen – waaronder tjotters, Friese jachten en tjalken. De havenstad Vannes speelt een hoofdrol tijdens het festival, waar onder meer het Holland Dorp wordt opgezet. Hier kunnen bezoekers kennis maken met Nederlandse specialiteiten zoals boerenkaas, stroopwafels, vers gerookte haring, poffertjes aan boord van de Poffernier en ambachtelijk gebrouwen bier. Op donderdagavond is er een groot feest met optredens en een nachtelijke botenparade met spiegelgevecht van de tjotters, filmprojecties op de zeilen en een muziek- en lichtspektakel.

IJszeilers uit de Gouwzee

In het Holland Dorp zijn tevens bijzondere ijszeilers uit de Gouwzee (Monnickendam) te bewonderen. Deze ijszeilers zijn gemaakt van hout en worden enkel gebruikt als het water bevroren is. Van de 35 nog bestaande ijszeilers, dateert de oudste uit 1810. In Vannes zullen de Willem Barends II (1843), Maris Stella (1930) Hudson III (1920), de Oranje 1905 en de Geshe tentoongesteld worden van 8 tot en met 11 mei.

‘8 mai’ en Hemelvaartsdag

Het belooft een drukke week te worden. Dit jaar valt de Semaine du Golfe immers niet alleen samen met Hemelvaart, maar ook met de feestdag 8 mei, wanneer de Fransen de wapenstilstand van 1945 herdenken.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Bretagne

 

Reviews lezen over Bretagne

Meer informatie over Bretagne vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Bretagne. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Bretagne met Skyscanner

Kaart van Bretagne

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.