Spectaculair riddertoernooi Kasteel Hoensbroek

Kom en beleef het vernieuwde Riddertoernooi bij Kasteel Hoensbroek. Dit jaar komen de ridders een extra dag naar het kasteel voor het Ridderspektakel. Het toernooi vindt plaats in het weekend na Hemelvaart op zaterdag 11 & zondag 12 mei én tijdens Pinksteren op zaterdag 18, zondag 19 & maandag 20 mei. De nieuwe riddergroep ‘Ridders te Paard’ staat garant voor een waar spektakel!

kasteel-hoensbroek-riddertoernooi-2013

Adembenemend Riddertoernooi

Ga mee 625 jaar terug in de tijd. Prachtig uitgedoste paarden galopperen met hoge snelheid langs, vechtkunsten zijn sensationeel, lansen breken en als de ridders elkaar in de finale met zwaarden te lijf gaan houdt u uw adem in.

Ridderkampement en middeleeuwse markt

Veel meer belevenissen staan centraal. Beleef het middeleeuwse leven in het Ridderkampement. Speel de spellen in ridderstijl, ontmoet de ganzenhoeder en leer net zoals de ridders zwaardvechten en boogschieten. Word verleid door de middeleeuwse marktkraampjes en ontdek de oude ambachten.

Bezoek het kasteel
Kasteel Hoensbroek is ook tijdens het Riddertoernooi voor u geopend. Deze burcht is een van de grootste kastelen van Nederland en een van de drukst bezochte musea van Limburg. Bezoek meer dan veertig historisch ingerichte vertrekken.

Entree en openingstijden

Entreeprijzen voor het Riddertoernooi en een bezoek aan het kasteel: volwassenen € 12,50; kinderen van 4-12 jaar € 10,00, onder de vier jaar:gratis. Kaarten zijn ter plaatse bij de kassa of vooraf online te koop. Kijk voor onlinekaartverkoop op www.kasteelhoensbroek.nl en ontvang 10% korting.
Honden hebben geen toegang. Openingstijden van 11.00 uur – 18.00 uur.

Kasteel Hoensbroek, Klinkertstraat 118, Hoensbroek, 045 – 522 72 72, www.kasteelhoensbroek.nl

Tip: Voorafgaand aan het Riddertoernooi vindt op donderdag 9 mei de familievoorstelling ‘King A’ plaats op het plein van Kasteel Hoensbroek. Kijk voor meer informatie op www.kasteelhoensbroek.nl

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Hoensbroek

 

Reviews lezen over Hoensbroek

Meer informatie over Hoensbroek vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Hoensbroek. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Hoensbroek

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.