Opening Zuidelijk Museumkwartier Utrecht

Met het hijsen van nieuwe promotievlaggen verrichten Alette Pak (Ondernemersvereniging Twijnstraat) en Ronald Trum (Toerisme Utrecht) op zondag 7 april aanstaande de officiële opening van het Zuidelijk Museumkwartier. In deze nieuwe samenwerking promoten de ondernemers rond de Twijnstraat en het Ledig Erf, de Nicolaikerk, het Louis Hartlooper complex en de musea, het zuidelijke deel van de Utrechtse binnenstad. Ook buurtbewoners worden erbij betrokken. Het project wordt ondersteund door Toerisme Utrecht en Stichting Centrummanagement Utrecht (CMU).

streekmarkt-in-de-twijnstraat-zuidelijk-museumkwartier-utrecht

Het Zuidelijke Museumkwartier

Het Zuidelijk Museumkwartier onderscheidt zich als deel van de stad Utrecht vanwege de grote variatie aan bijzondere winkeltjes, knusse cafeetjes, diverse musea, de elfde eeuwse Nicolaikerk en kleine restaurantjes. Het is er heerlijk rondstruinen langs historische monumenten, door kleine straatjes en binnenpleinen. De Initiatiefgroep Zuidelijk Museumkwartier wil bezoekers aan Utrecht nog meer wijzen op het ‘dorpse’ karakter en de diversiteit in dit deel van de historische stad. Een breed samengestelde groep uit het gebied bundelt de krachten om zo de marketing en promotie ter hand te nemen. Zo reageert Jacques Blommendaal, voorzitter van CMU:

Het gezamenlijk opzetten van de promotie van het zuidelijk Museumkwartier door alle groepen die kleur en smaak geven aan het gebied is een prachtige vorm van samenwerking die ongetwijfeld navolging gaat krijgen in andere delen van de binnenstad. Het uiteindelijke doel van de Initiatiefgroep is om veel meer winkels, horecagelegenheden, musea, kerken, scholen en kunstenaars enthousiast te krijgen voor deelname aan de marketing en promotie van het gebied. Waardoor ook een bijdrage wordt geleverd aan de leefbaarheid voor de bewoners.

Introductie website en promotiematerialen

Via de website www.inhetmuseumkwartier.nu vinden bezoekers achtergrondinformatie over het gebied, evenals het complete programma van alle evenementen en activiteiten. Ook zijn de must sees uit het gebied online te vinden en kunnen wandelaars er terecht voor een uitgebreide wandelroute. Betrokken ondernemers in het gebied helpen mee bij de promotie met evenementenposters, flyers en informatiebrochures in de winkels.

Het Zuidelijk Museumkwartier wordt ondersteund door de gemeente, Centrummanagement en Toerisme Utrecht.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Utrecht

 

Reviews lezen over Utrecht

Meer informatie over Utrecht vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Utrecht. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Utrecht

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.