Kunstminnend publiek thuis in Düsseldorf

In haar ambitie om een van de toonaangevende kunststeden in Duitsland te worden, biedt Düsseldorf dit jaar een ongeëvenaard aanbod aan tentoonstellingen en exposities. De hoofdstad van Noordrijn Westfalen wil aantonen niet alleen een bestemming te zijn voor winkel- en kerstmarktenliefhebbers maar bovenal een kunststad voor cultuur minnende toeristen. Op het programma onder meer een fototentoonstelling van Wolfgang Tillmans in de Kunstsammlung NRW, een Flamenco festival met onder meer Rafael Campallo en Marco Vargas in het tanzhaus nrw, een Japan Dag op 25 mei waarop de Japanse cultuur belicht wordt, de museumnacht op 2 april, premières in de Deutsche Opera am Rhein van onder meer ‘Rebound-Topple-Splash’ door Antoine Jully, ‘Inclination’ door Regina van Berkel en ‘Pond Way’ van de overleden Amerikaanse choreograaf Merce Cunningham. Voorts 1 mei de jaarlijkse Düsseldorf Jazz rally, Braziliaanse kunst in Kunst im Tunnel en van 18 september – 6 oktober het düsseldorf festival! Voor een overzicht van kunst, cultuur en muziekfestivals zie www.art-in-duesseldorf.de.

kunst-dusseldorf-duitsland-museum

Evenementen

Van 2 maart – 7 juli vindt in het Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen K21 Ständehaus een fototentoonstelling plaats van de Duitse fotograaf Wolfgang Tillmans, winnaar van de Turner Prize in 2000. Hij neemt in zijn foto’s meerdere rollen aan, van journalist tot en met abstracte schilder-met-camera. Met Pasen neemt de crème-de-la-crème van de flamencowereld bezit van het tanzhaus nrw van 21 maart tot 1 april met tientallen workshops en optredens van onder meer Marco Vargas, Chloé Brûlé en Carina La Debla: een volledig programmaoverzicht vindt men op www.tanzhaus-nrw.de.

Museumnacht

Op zaterdagavond 20 april openen bijna 50 musea en culturele instellingen voor de dertiende keer tijdens de museumnacht hun deuren van 19.00 tot 02.00 uur. Een kaartje kost €12 en geeft toegang tot alle deelnemende instellingen. Meer info op www.nacht-der-museen.de.

Jazz

Jazzliefhebbers komen tijdens het grootste jazzfestival van Duitsland zeker aan hun trekken in Düsseldorf: van 17-19 mei vinden er onder de naam ‘Düsseldorf Jazz Rally’ in talrijke locaties optredens plaats van zo’n 80 jazz bands. Nadere info op www.duesseldorfer-jazzrally.de.

Fotografie

In het Museum Kunstpalast vindt vanaf 14 september een tentoonstelling plaats van de Duitse fotografe Candida Höfer die evenals Andreas Gursky, Axel Hütte, Thomas Ruff en Thomas Strutwerd onderricht door het bekende fotografen- echtpaar Bernd en Hilla Becher, docenten aan de Kunstakademie in Düsseldorf. www.smkp.de.

Het beste uit Japan

Op zaterdag 25 mei verandert Düsseldorf een dag in een Japanse stad. Met ruim 400 Japanse bedrijven gevestigd in Düsseldorf en omgeving heeft de stad een zeer sterke band met de Japanse cultuur en viert dat ieder jaar op ‘Japan on the Rhine’ dag: Japanse keuken, kimono kleding passen, samoerai worstelen, Manga stripboeken, presentaties, informatiestands en ’s avonds een spectaculaire vuurwerkshow zijn onderdeel van de festiviteiten. Zie www.japantag-duesseldorf-nrw.de.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Düsseldorf

 

Reviews lezen over Düsseldorf

Meer informatie over Düsseldorf vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Düsseldorf. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Düsseldorf met Skyscanner

Kaart van Düsseldorf

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.