Vueling nu ook met Sharklets op de vliegtuigen

Vueling is de eerste Zuid-Europese luchtvaartmaatschappij die de nieuwe Airbussen A320 in gebruik neemt. Deze zijn efficiënter op het gebied van brandstofverbruik en kooldioxide-uitstoot. Vueling wijdt vandaag op luchthaven El Prat-Barcelona de eerste van de acht nieuwe A320 Airbussen in.Deze vliegtuigen zijn voorzien van nieuwe geavanceerde ailerons.
vueling-sharklets

Langer vleugels

De zogenaamde ‘Sharklets’ zijn een verlenging van 2,4 meter naar boven aan het einde van de vliegtuigvleugels., Deze aerodynamische verbetering leidt tot een vermindering tot 4 procent van het brandstofverbruik, dit brengt een belangrijke daling in kooldioxide-uitstoot teweeg. Vueling is de eerste Zuid-Europese luchtvaartmaatschappij die deze techniek inlijft als onderdeel van haar vloot van 70 vliegtuigen.

Vueling voegt negen nieuwe vliegtuigen aan haar vloot toe, acht daarvan met sharklets en afkomstig van BOC Aviation, AWAS, Aviation Capital Group (ACG) en CIT Group.

Deze vliegtuigen vormen de volgende stap in het project van het continue verbeteren van de Vueling producten en diensten aan boord. Naast het eerder aangekondigde WIFI project, werkt Vueling aan andere productverbeteringen met nadruk op de zakenreiziger. Binnenkort beschikken deze vliegtuigen over een nieuwe inbouw van de stoelen op de eerste rijen, waarbij de afstand tussen de stoelen groter wordt.

De introductie van de A320 Airbussen toont de toewijding van Vueling aan op het gebied van veiligheid, efficiëncy en het milieu. Het verminderen van het brandstofverbruik, lagere CO²-uitstoot en optimalisering van de prestaties gedurende de vlucht, vertrek en landing door toedoen van de sharklets zal ook de veiligheid van het personeel verbeteren.

De sharklets openen voor Vueling een breed gamma aan nieuwe mogelijkheden:

Meer verre bestemmingen

De luchtvaartmaatschappij kan met de vloot A320 naar verdere bestemmingen vliegen omdat deze vliegtuigen met dezelfde brandstoftank meer mijlen kunnen vliegen. Op dit moment vliegt Vueling naar meer dan 100 bestemmingen vanaf haar belangrijkste basis in Barcelona dankzij de nieuwe bestemmingen Kiev, Reykjavik, Calglari en Olbia (Sardinië).

  • Vanwege dezelfde reden en vooral op korte routes wordt het vliegtuig ontlast door lagere brandstofbehoefte, hetgeen een verbetering in de stiptheidsindexen kan betekenen. In 2012 bereikte de luchtvaartmaatschappij de beste gemiddelde stiptheid in haar hele netwerk met 87% van de vluchten met “quotum 15” (vluchten waarvan het vertrek in de eerste vijftien minuten vanaf het voorziene tijdstip uitgevoerd wordt).
  • De nieuwe technologie toont zich bovendien als een mogelijke oplossing voor luchthavens met geluidsbeperkingen. De nieuwe vliegtuigen vereisen minder motorkracht op het moment van opstijgen waardoor het lawaai tijdens het stijgen vermindert.
  • Dankzij de betere prestaties van de Sharklets bij het opstijgen, kan er efficiënter geopereerd worden op luchthavens op grote hoogte, met hoge temperaturen en met obstakels in de omgeving
  • Het laatste voordeel heeft te maken metde interne efficiëntie, aangezien de motoren minder lijden en daardoor het onderhoud verbetert

Vueling gaat toegewijd verder met het verbeteren van het kwaliteitsniveau van haar diensten. In juli 2012 nam Vueling deel aan de IATA Operational Safety Audit (IOSA) gebaseerd op meer dan 1.000 kwaliteits- en veiligheidscriteria. Dat was de eerste stap om, op grond van hoge kwaliteitscriteria, de verbetering van haar producten en diensten in gang te zetten.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Spanje

 

Reviews lezen over Vueling

Meer informatie over LOCATIE vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar LOCATIE. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Barcelona met Skyscanner

Kaart van Barcelona

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.