VVV Vlaardingen eind 2013 dicht

De VVV in Vlaardingen houdt eind 2013 op te bestaan; de VVV-vestiging aan de Westhavenkade sluit op 31 december haar deuren. Er zijn twee redenen voor dit rigoureuze besluit. De gemeente Vlaardingen brengt de VVV- subsidie terug van 210.000 naar 60.000 euro en de ANWB – met wie de VVV Vlaardingen een (succesvolle) vestiging runt – stopt eind dit jaar met deze vorm van publiekswinkels. Bij de VVV Vlaardingen verdwijnen zeven arbeidsplaatsen.

vvv-vlaardingen-eind-2013-dicht

Bezuinigingen

Enkele maanden geleden, tijdens de presentatie van de Tussenbalans van de gemeente Vlaardingen, werd al duidelijk dat de VVV heel fors moest bezuinigen. De huidige, gemeentelijke bijdrage voor promotionele activiteiten wordt met 70 procent gekort. Dwars daar doorheen kwam volkomen onverwachts het besluit van de ANWB om nationaal, alle franchiseovereenkomsten met de VVV’s, dus ook die met Vlaardingen, per 31 december 2013 op te zeggen. Die samenwerking is één van de financiële pijlers waar de VVV-exploitatie op berust. Mede daardoor trekt de Vlaardingse ANWB/VVV-vestiging jaarlijks ca. 35.000 mensen.

Betrokken partijen

Omdat er ook langlopende verplichtingen zijn achtte de Raad van Toezicht het na dit alles niet langer verantwoord om als VVV door te gaan. Daarom is besloten de Stichting Regio VVV Nieuwe Waterweg/Westland met ingang van 1 januari 2014 op te heffen en de formuleovereenkomst met VVV Nederland te beëindigen. Het besluit is gisteren formeel aan de gemeente Vlaardingen en het personeel medegedeeld.

Deze beslissing heeft bredere consequenties, want de VVV kent ook agentschappen in Maassluis en Naaldwijk en heeft verschillende VVV i-punten in Westland en Midden-Delfland. Samen met die gemeenten en de agentschapsexploitanten wordt gewerkt aan het voorzetten van deze locaties in 2014 en verder. De VVV Vlaardingen gaat daarover nog praten met andere regionale VVV’s en de landelijke koepelorganisatie VVV Nederland.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Vlaardingen

 

Reviews lezen over Vlaardingen

Meer informatie over Vlaardingen vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Vlaardingen. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Vlaardingen

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.