Hilton doet mee aan Earth Hour 2013

Op zaterdag 23 maart doen alle Hilton hotels in Nederland mee aan Earth Hour 2013. Van 20.30 tot 21.30 uur doven mensen en organisaties over de hele wereld hun lichten ter ondersteuning van de campagne tegen de wereldwijde klimaatverandering. De Hilton hotels in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam, evenals Hilton Royal Parc Soestduinen, DoubleTree by Hilton Amsterdam en Hilton Garden Inn Leiden en nog vele andere vestigingen van de meer dan 3.900 hotels uit het portfolio van Hilton Worldwide nemen deel aan dit evenement waar meer dan een miljard mensen overal ter wereld aan meedoen. Zo zegt Milan Arandelovic, area general manager Hilton Benelux:

We streven naar energiezuinigheid en stimuleren onze gasten en de mensen om ons heen om samen met ons aan deze internationale campagne mee te doen.

earth-hour-hilton-worldwide-duurzaam-milieu-co2-uitstoot-verminderen

Activiteiten

  • In Stadshal, het restaurant van Hilton Rotterdam, wordt er ‘s avonds bij kaarslicht gegeten en kunnen de gasten genieten van een speciaal Earth Hour menu. Het team van Hilton Rotterdam maakt er deze week zelfs een hele Earth Hour Week van met vele initiatieven voor en door alle medewerkers. Zo worden ze aangemoedigd om met het openbaar vervoer of de fiets naar het werk te komen, zo min mogelijk te printen en vaker de trap te nemen en worden er geen warme gerechten geserveerd in de kantine om energie te besparen. Daarnaast krijgen ze ook een inspirerende presentatie over een Earth Hour gerelateerd onderwerp.
  • In het restaurant van Hilton Royal Parc Soestduinen vindt een diner bij kaarslicht plaats en kunnen de kinderen lampionnen knutselen die ze daarna gebruiken bij de lampionnenoptocht. Daarnaast zal het zwembad minimaal verlicht zijn wat een bijzonder effect geeft.
  • Bij Hilton Garden Inn Leiden worden alle lichten in het restaurant uitgedaan en kunnen de gasten romantisch dineren bij kaarslicht.
  • Ook in restaurant Pearl van Hilton The Hague worden de lichten gedimd en bij kaarslicht gegeten.
  • In DoubleTree by Hilton Amsterdam krijgen alle gasten een brief met de vraag om mee te doen aan Earth Hour. Ook in de Skylounge gaan de lampen uit. De lounge zal sfeervol verlicht worden met kaarslicht en glow in the dark gadgets.
  • Hilton Amsterdam zet de buitenverlichting van het pand uit en de gehele lobby en executive lounge worden verlicht met kaarsen. In Roberto’s Restaurant vindt een candle light dinner met verantwoorde producten plaats.

WNF

Earth Hour is in 2007 geïntroduceerd door het Wereldnatuurfonds (WWF). Met deze actie kunnen mensen laten zien hoe zij als individu met een paar eenvoudige stappen grote invloed kunnen uitoefenen op het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen en de effecten van klimaatverandering. Aan het eerste Earth Hour in Sydney, Australië, deden meer dan 2,2 miljoen mensen mee en sindsdien heeft de campagne zich uitgebreid naar meer dan 7.000 steden in 152 landen en honderden miljoenen deelnemers op zeven continenten.

Primeur

Hilton Worldwide is de eerste grote multiple-brandonderneming in de hospitality-sector die duurzaamheid tot een vast onderdeel van zijn merk heeft gemaakt. Daarmee verdiende het onlangs een ISO 9001- en 14001-certificering voor kwaliteits- en milieubeheer – een van de grootste certificeringen die aan commerciële ondernemingen wordt toegekend. Als onderdeel van deze ISO-norm zetten de vestigingen van Hilton Worldwide zich elk jaar weer in voor een verdere verbetering van hun totale duurzaamheidsresultaten. Hilton Worldwide streeft ernaar zijn energieverbruik, CO2-uitstoot en het afval van alle vestigingen in vijf jaar tijd, van 2009 tot 2014, met 20 procent te reduceren, en het waterverbruik met 10 procent.

Al in 2012 wist Hilton Worldwide zijn afvaldoelstelling te realiseren met een reductie van 23,3 procent, en liep daarmee twee jaar voor op schema. Daarnaast heeft het bedrijf meer dan 174 miljoen dollar bespaard met energiezuinige LightStay-projecten en ligt het op schema met het realiseren van de doelstellingen op het gebied van energiebesparing (9,7 procent), verminderde CO2-uitstoot (10,9 procent) en lager waterverbruik (7,5 procent).

Over LightStayTM

LightStayTM is een door Hilton ontwikkeld systeem waarmee duurzaamheidsprestaties kunnen worden berekend en geanalyseerd. LightStayTM meet het verbruik van de verschillende nutsvoorzieningen en operationele gegevens, zoals (maar niet beperkt tot) energie, water, CO2, huishouding, gebruik van papieren producten, afval, chemische opslag, luchtkwaliteit en transport. Daarnaast biedt LightStayTM tools voor sociale netwerken waarop vestigingen informatie met elkaar kunnen delen, en het systeem beschikt over een ‘vergadereffectcalculator’, waarmee het duurzaamheidseffect van een bijeenkomst of conferentie in een van de vestigingen kan worden berekend.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Amsterdam

 

Reviews lezen over Amsterdam

Meer informatie over Amsterdam vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Amsterdam. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Amsterdam

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.