Stand-Up Paddle Board Yoga op Aruba!

Aruba staat al bekend als toplocatie voor wind- en kitesurfen, en is dus dé plek waar je naast rust en ontspanning ook van een actieve vakantie met een goede work out kan genieten. Naast wind-en kitesurfen kun je hier nu kennismaken met nog een bijzondere watersport: Stand-Up Paddle Board Yoga, wat neerkomt op een vorm van yoga die wordt uitgevoerd op een surfplank. De op Aruba wonende Zweedse Rachel Brathen is op dit moment wereldwijd een van dé meest vooraanstaande leraressen op het gebied van Stand-up Paddle Board Yoga.

stand-up-paddle-board-yoga-aruba

Wie de zon en verkoelende bries op zijn huid wil voelen maar niet graag stilzit, kan op ‘One Happy Island’ Aruba meedoen aan allerlei sporten. Zo kunnen vakantiegangers gaan diepzeevissen, golfen, paardrijden, mountainbiken, zeilen of wind- en kitesurfen. In de rustige categorie van het sporten is er yoga, en nu is er een avontuurlijke, uitdagende variant, namelijk Stand-Up Paddle Board Yoga.

Instabiliteit op het water vormt grootste uitdaging

Het wordt ook wel de rustige variant van Stand-Up Paddle surfen genoemd, maar dan gecombineerd met de oude praktijk van yoga: de nieuwe trend op een surfboard verbindt de oude praktijk van hatha yoga- en vinyasa yogahoudingen, met de oude vorm van surfen. De beoefenaars krijgen yogalessen en ze krijgen te maken met de golven van de zee, waardoor de instabiliteit nog meer toeneemt en er dus extra krachten nodig zijn om jezelf in evenwicht te houden. Kortom: yoga krijgt een extra dimensie.

stand-up-paddle-board-yoga-2

Stand-up Paddle Board Yoga met Rachel Brathen

Paddle Board Yoga is een geweldige work out die echt helpt bij het verbeteren van de balans en kracht. Het surfboard is daarin de stevige anti-slip yoga mat

Inmiddels geeft Rachel Brathen steeds meer lessen op het azuurblauwe zeewater, maar ook workshops en masterclasses. Zo vertelt ze over haar lessen:

Je moet gefocust zijn en positief blijven; je concentreren op de spieren die je gebruikt. De hemel en de oceaan zijn alles wat je ziet. We beginnen met het zitten of knielen en gaan dan naar moeilijkere houdingen, zoals de neerwaartse hond

De trainingen geeft Brathen bij het Manchebo Beach Resort, inmiddels bekend als het yoga- en wellnesshotel van het eiland.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Aruba

 

Reviews lezen over Aruba

Meer informatie over Aruba vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Aruba. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Aruba met Skyscanner

Kaart van Aruba

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.