Doe‐week: Hoe overleef ik…Eindhoven?

Veel kinderen dromen van een tijdmachine. Maar wat zou er gebeuren als ze echt door de tijd konden reizen? Zouden ze wel kunnen overleven in het verleden? Tijdens de meivakantie komen bezoekers van Eindhoven Museum erachter. Deze week staat namelijk in het teken van “Hoe overleef ik…Eindhoven?”.

eindhoven_museum

Tijdreizigersdiploma

Op het Erfgoedpark in Genneper Parken wordt een historische survivalcursus gegeven. Door het doen van verschillende proeven, verzamelen bezoekers sleutels. Alle tijdsperioden komen hierbij aan bod. Voor een tijdreis naar de prehistorie is vuur maken belangrijk, om te overleven in de vroege middeleeuwen leggen ridders zelfverdedigingstechnieken uit en in het industriële tijdperk draait alles om communicatie en energie.

Zijn alle sleutels verzameld? Dan volgt een officieel Tijdreizigersdiploma. Houders van dit diploma kunnen vol zelfvertrouwen het verleden bezoeken, mocht er in de toekomst eindelijk een tijdmachine worden uitgevonden. En dat is natuurlijk niet ondenkbaar met alle kennis, design en techniek die samenkomt in het moderne Eindhoven….

Praktische informatie

De doe‐week “Hoe overleef ik…Eindhoven?” vindt plaats in de meivakantie van 27 april t/m 5 mei. Op 30 april (Koninginnedag) is het museum gesloten. Op de andere dagen zijn tijdreizigers van harte welkom van 11.00‐17.00 uur. Wie honger en dorst heeft gekregen van het avontuur kan in de herberg aansterken met lekkere hapjes en drankjes. De entree is € 8,50 per persoon.

Kijk voor meer informatie op www.eindhovenmuseum.nl

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Eindhoven

 

Reviews lezen over Eindhoven

Meer informatie over Eindhoven vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Eindhoven. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Eindhoven

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.