Amsterdam kiest ontwerp inhuldiging

Amsterdam heeft een ontwerp gekozen voor de citydressing op 30 april als de troonswisseling plaatsvindt. Drie bureaus waren gevraagd door Amsterdam Marketing om hun ideeën voor de stadsdecoratie voor deze bijzondere dag te presenteren. De keuze is gevallen op Koeweiden Postma uit Amsterdam, die eerder onder andere de huisstijl voor het Van Gogh Museum maakte. Dat werd gisteravond bekend gemaakt tijdens de sneak preview door de ontwerper tijdens een bijeenkomst voor ondernemers en bewoners rond de Dam geleid door de burgemeester.
amsterdam-kroningsdag

Versiering gebouwen in Amsterdam

De ontwerpen richten zich met name op de versiering van gebouwen rondom de Dam en het IJ. Ook wordt het ontwerp gebruikt voor de vlaggen en affiches in de stad en langs toegangswegen. Doel is om Amsterdam er op die dag extra feestelijk en sfeervol uit te laten zien voor alle Amsterdammers en bezoekers. Ook draagt de citydressing er toe bij dat Amsterdam mooi in beeld gebracht wordt door binnen- en buitenlandse TV-zenders en de vele honderden fotografen die voor de troonswisseling naar de stad komen.

De gemeente Amsterdam heeft als gastheer de eervolle taak de vele bezoekers van deze bijzondere dag te mogen verwelkomen en biedt daarom extra aandacht aan de uitstraling van de stad en haar straatbeeld. Ondernemers en instellingen kunnen ook meeliften op de toepassing van het gekozen ontwerp. Ook zal de bewegwijzering voor bezoekers op deze dag hierop afgestemd worden.

Vanaf 23 april zal de decoratie in onderdelen worden toegepast in en rondom de binnenstad. Amsterdam Marketing zal het gehele proces begeleiden en coördineren in samenwerking met een ervaren producent.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Amsterdam

 

Reviews lezen over Amsterdam

Meer informatie over Amsterdam vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Amsterdam. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Amsterdam

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.