Zip World Snowdonia opent haar deuren!

Ben jij gek op extreme sporten? Dan is dit wellicht iets voor jou! Deze week gaat in Wales namelijk de langste zip line attractie van het noordelijk halfrond open: Zip World Snowdonia. In Zip World Snowdonia scheert de bezoeker over het spectaculaire Welsche landschap naar beneden.

snowdonia_wales

Uniek in Groot-Brittannië

Op 16 maart 2013 wordt in Bethesda in Noord Wales “Zip World Snowdonia” geopend. Deze nieuwe attractie beschikt over 2 spectaculaire zip lines. Wat Zip World Snowdonia uniek maakt in Groot-Brittannië is de ligging in Penrhyn Quary, ’s werelds oudste en grootste leisteengroeve. Ook is Zip World Snowdonia de tweede langste zip line attractie van de wereld. Alleen in Zuid-Afrika is een langere zip line attractie te vinden. Met de nieuwe attractie hoopt de regio meer bezoekers te trekken, zodat ook de lokale economie wordt gestimuleerd.

Adrenalinekick

Onder meer de hoogte en lengte van de zip lines en de snelheden die bereikt worden, maken een bezoek aan Zip World Snowdonia tot een ware beleving. De “Big Zipper” bereikt snelheden van 120 kilometer per uur, is 1750 meter lang en meer dan 200 meter hoog. Bezoekers die deze zipper nog wat te hoog gegrepen vinden, kunnen hun technieken eerst oefenen op de “Short Zipper”, welke met een lengte van 450 meter een stuk korter is.

Spectaculair uitzicht

Ook het uitzicht is erg spectaculair; al hangend in een harnas scheert de bezoeker naar beneden. Tijdens de rit heeft men een panoramisch uitzicht over het nationale park Snowdonia, het eiland van Anglesey en bij een heldere lucht zelfs uitzicht over het eiland van Man. Voorafgaand worden de bezoekers in voormalig militaire auto’s de bergen in gereden, waarbij een gids op een boeiende manier vertelt over de omgeving van Zip World Snowdonia.

Bereikbaarheid Wales vanuit Nederland

Het zuiden van Wales is uitstekend bereikbaar met de ferry vanuit Calais of Duinkerken naar Dover (www.poferries.nl). Ook via de Eurotunnel vanuit Calais naar Folkestone (www.eurotunnel.com) is mogelijk. KLM vliegt drie maal dagelijks vanaf Schiphol rechtsreeks naar Cardiff. (www.klm.com).

Meer informatie:

Visit Wales: www.visitwales.nl
Meer informatie over Zip World Snowdonia: www.zipworld.co.uk
Prijzen voor Zip World Snowdonia starten vanaf €52,- voor volwassenen en €41,- voor kinderen.


Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Wales

 

Reviews lezen over Wales

Meer informatie over Wales vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Wales. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Wales met Skyscanner

Kaart van Wales

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.