Finnair geïnteresseerd in nieuwe samenwerking

Oneworld® alliance lid Finnair kondigde afgelopen donderdag, 7 maart, aan zich te willen aansluiten bij de ‘Transatlantic Joint Business’. Een belangrijke mijlpaal voor American Airlines, British Airways en Iberia die het samenwerkingsverband in oktober 2010 hebben opgericht. Als Finnair zich later dit jaar aansluit, betekent dat voor reizigers in Noord-Amerika en Europa een uitgebreidere vluchtkeuze met meer en gunstigere verbindingen.

finnair_samenwerking

Codeshare

Als onderdeel van de ‘Joint Business’, voegt Finnair de (AY*) code toe aan een selectie vluchten van American Airlines, British Airways en Iberia, tussen Noord-Amerika en Europa (EU, plus Noorwegen en Zwitserland). American Airlines, British Airways en Iberia voegen hun (AA*), (BA*) en (IB*) code toe aan Finnair’s dagelijkse vluchten tussen New York en Helsinki.

Dagelijkse retourvluchten en verbindingsmogelijkheden

De samenwerking is goed voor 102 dagelijkse retourvluchten tussen Noord-Amerika en Europa, met gebruik van 42 gateways aan beide zijden van de Atlantische oceaan. Ook hebben reizigers toegang tot nog eens 163 verbindingen in Noord-Amerika en 126 in Europa.

Consumentenvoordelen:

  • Afgestemde vluchtschema’s op ‘Joint Business routes’: uitgebreidere vluchtkeuzes en handigere vliegtijden voor consumenten.
  • Leden van de frequent flyer programma’s verdienen punten en miles op de nieuwe codeshare vluchten (Iberia Plus, American Airlines AAdvantage®, British Airways Executive Club en Finnair Plus).
  • Speciale support teams voor reizigers die overstappen op de zeven hubs van de maatschappijen: New York JFK, London Heathrow, Madrid, Chicago, Miami, Dallas en Los Angeles.
  • Online inchecken en printen van de instapkaart kan via de luchtvaartmaatschappij die de vlucht uitvoert of de website die is gebruikt om de reis te boeken.

Finnair – Allister Paterson, Senior Vice President Commercial:

De deelname van Finnair aan de ‘Transatlantic Joint Business’, vergroot onze portfolio van beschikbare bestemmingen voor bestaande klanten. Ook opent het de Noord-Europese markt als nieuw netwerk van potentiële reizigers. Het combineren van tarieven tussen de vier maatschappijen zorgt voor flexibelere tickets, omdat de tarieven en voorwaarden identiek zijn tussen alle partners. Een zakelijke reiziger kan binnenkort routes van alle airlines combineren tussen Europa en Noord-Amerika.

American Airlines – Kurt Stache, Vice President Strategic Alliances:

American Airlines heet Finnair van harte welkom bij de ‘Transatlantic Joint Business’ en maakt graag gebruik van haar uitgebreide netwerk in heel Noord-Europa. De bestaande samenwerking heeft in de eerste twee jaar al veel mogelijkheden met zich meegebracht voor onze klanten, zoals coördinatie tussen vluchtschema’s en voordelen voor frequent flyers. American kijkt uit naar een verdere integratie.

British Airways – Simon Talling-Smith, Chairman Atlantic Joint Business Management Committee:

British Airways kijkt uit naar de toetreding van Finnair dit jaar. De toevoeging van de Helsinki hub aan ons netwerk brengt snellere en makkelijkere connecties voor consumenten tussen Europa en Noord-Amerika. We zijn blij dat we meer keuze en nieuwe voordelen kunnen bieden aan al onze klanten.

Iberia – José Bolorinos, Senior Vice President Strategy:

Wij verwelkomen Finnair graag in onze ‘Joint Business’. Finnair is al jaren een goede partner van Iberia. In het jaar 2000 zijn wij gestart met onze codeshare samenwerking. De bijdrage van Finnair breidt het bereik van de oneworld North Atlantic JB in Northern Europe uit en biedt meer serviceopties voor onze klanten.

Comments are closed.