Ontdek Amsterdam Oost tijdens de 24H

Op 23 en 24 maart vindt voor de tweede keer het evenement 24H plaats. Amsterdam Oost zal zich dit keer openstellen voor Amsterdammers én bezoekers. Belangstellenden kunnen de 24 uur lang genieten van het culturele en verrassend gastvrije Amsterdam Oost. Gedurende de 24H zullen theaters, hotels, musea, ondernemers en buurthuizen hun deuren openen voor het publiek en zullen evenementen worden georganiseerd. Bewoners en bezoekers ontdekken zo – gratis of voor een symbolische prijs – plekken in de stad die zij nog niet kenden.

amsterdam_oost_24h

Activiteiten

24H Oost opent muzikaal met jazztrompettist Eric Vloeimans in Hermitage Amsterdam. In het Lloyd Hotel wordt op de rand van het bed voorgelezen door o.a. Hannah Bervoets, en kunstenaar Jasper Krabbé geeft een schemerrondleiding in De Appel. De vintage liefhebber kan shoppen op de speciale Vintage Markt in de Indische buurt. Daarnaast kan er een bezoek gebracht worden aan een tostifabriek, sauna, wodkastokerij en een humus restaurant, allemaal tijdens Freezing Favela bij Mediamatic.

Indische buurt

In de Indische buurt organiseert Mustapha el Jarmouni een levend schaakspel. Directeur Guus Sluiter van het Uitvaarmuseum leidt de bezoeker rond door de tentoonstelling Dichters van dienst – over de eenzame uitvaart. Tijdens het Juridisch Spreekuur kan men een juridische kwestie voorleggen bij een jurist tijdens een speeddate. Kinderen kunnen bij Casa 400 meedoen aan workshops tijdens het Mini Street Art Festival met een expositie, markt, muziek, een live minidemonstratie.

Culinair spektakel

Liefhebbers van heerlijk eten kunnen een kijkje in de keuken nemen van restaurant De Kas, waar de chef-kok en tuinvrouw iedereen met open armen ontvangen. Club Trouw zorgt tijdens 24H voor het nachtdiner. Het nachtdiner geeft een inkijkje in de 24-uurscultuur van een kleine stad-in-een-stad in wording. De chef van Trouw serveert spannende groentegerechten, terwijl ondertussen de club lostbarst. Bij Canvas, aan de overkant van Trouw, worden rondleidingen gegeven met een vooruitblik op de toekomst van het Volkskrantgebouw.

Sport

Bezoekers die meer actie zoeken kunnen naar een fitnessdisco bij sportcentrum Universum op het Science Park, of meedoen met een lindyhop marathon (een voorloper van rock-n-roll met bigbandmuziek) in de Kompaszaal. Ook is er een nachtelijke kanotocht richting het Diemerpark en worden roeitochten georganiseerd door Roeicentrum Berlagebrug.

Muziek

De muziekliefhebber kan in Hortus Botanicus genieten van een optreden van de Nits, en in Nowhere van een spetterend optreden van Akwasi (Zwart Licht) en Zanillya, de eerste vrouwelijke MC winnares van de Grote prijs van Nederland (2011). Tot slot is er nog een afterparty van de Ashton Brothers in Carré. Wanneer de nacht aanvangt is het mogelijk om sterren te kijken met de Volkssterrenwacht op Camping Zeeburg of te griezelen tijdens nachtelijke horrorverhalen voor grote mensen op Jeugdland.

175 jaar Artis

Op zondagochtend kan er ontwaakt worden in Artis. De dierentuin – die dit jaar 175 jaar bestaat – organiseert een speciaal ontbijt in de Flamingoserre. Bezoekers zien zo het ochtendritueel van de dieren in Artis én maken kennis met de geschiedenis van de dierentuin tijdens een speciale jubileumroute.

Bezoekersinformatie

Bovenstaande is slechts een selectie uit de meer dan honderd activiteiten tijdens 24H. In het weekend van 23 en 24 maart bruist Oost als nooit te voren. Ga naar www.iamsterdam.nl/24H voor meer info over het programma.

Amsterdam 2013

24H vindt plaats in het kader van Amsterdam 2013. We vieren dit jaar 400 jaar grachten, de opening van het Rijksmuseum, 125 jaar Concertgebouworkest, 175 jaar Artis en nog veel meer. Het zijn niet alleen de bekende iconen die in het zonnetje worden gezet dit jaar. Ook de vele, al of niet jubilerende, kleinere organisaties pakken dit feestelijke jaar aan om samen te laten zien dat Amsterdam met haar rijke historie ook een levendige en moderne stad is waar meer te beleven valt dan veel Amsterdammers en bezoekers denken. Dit heeft geleid tot een groot aantal evenementen van een breed scala aan organisaties, bedrijven en sectoren.

Succesvolle eerste editie 24H

In de 24H weekenden van Amsterdam 2013 krijgt het publiek de kans om Amsterdam eens op een totaal andere manier te beleven. 24H Oost is de tweede editie van 24H. De eerste editie vond plaats in het weekend van 12 op 13 januari. Tijdens 24H Centrum (her)ontdekten duizenden Amsterdammers en bezoekers de binnenstad. Zo vertelden TCA taxichauffeurs over memorabele ritten en werden er nachtrondleidingen gegeven over de geschiedenis van de grachten. Verder kon men 24 uur (gratis) lid zijn van de normaliter besloten Industrieele Groote Club of zich laten verrassen door een rondvaart met als gids volkszanger Harry Slinger. Na 24H Oost volgen Zuid op 22 en 23 juni, West in september en aan het einde van het jaar Noord.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Amsterdam

 

Reviews lezen over Amsterdam

Meer informatie over Amsterdam vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Amsterdam. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Amsterdam

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.