“Zondagskinderen” door Theatergroep Illuster

Op zondag, 17 maart, zal Theatergroep Illuster met de voorstelling “Zondagskinderen” te bewonderen zijn in de Stadsschouwburg Amsterdams, Rabozaal. Tevens zal de groep de voorstelling zowel in de middag als in de avond verzorgen.

zondagskinderen_stadsschouwburg_amsterdam_2

Verhaal

Er broeit iets in de samenleving. Terwijl het volk zich steeds verder voelt achtergesteld, stort de elite zich op de maakbare toekomst. Grote ontwikkelingen op het gebied van industrie en wetenschap razen door de wereld en vormen een voedingsbodem voor nieuwe ideologiën. Na eeuwen van natuurlijke selectie zal de mens eindelijk in staat zijn de evolutie te ontstijgen.

Zondagskinderen

Pavel Protassov is een zondagskind. Dankzij een erfenis heeft hij na zijn studie nooit hoeven werken en heeft hij zijn leven volop kunnen wijden aan zijn passie: experimenteren aan zijn homunculus. Door zo gefocust te zijn op de maakbare mens heeft Pavel de mensen in zijn omgeving uit het oog verloren.
In ‘Zondagskinderen’ volgen wij deze mensen in hun aanloop naar de noodlottige zondag. Op zondag zal de bom barsten. Wie die zondag overleeft zal vast zijn denkfouten inzien en herboren worden als een beter mens.

Auteur

Maxim Gorky schreef ‘Kinderen van de Zon’ in de gevangenis als reactie op ‘Bloedige Zondag’, de neergeslagen Russische opstand van 1905.

Spelers:

Sabina Atzei, Myra van Daal, Leo Enzlin, Leon de Laat, Rik Lukey, Roeland Schaddelee, Sylvia Schinkel, Tineke Teulen, Ruud van Trijp, Raoul Wilmans & vele figuranten.

Deze voorstelling wordt gemaakt binnen ‘Het beste van twee werelden’, een samenwerkingstraject van Toneelgroep Amsterdam en acht amateurgezelschappen. Zie www.tga.nl

Bezoekersinformatie

Theatergroep Illuster
ZONDAGSKINDEREN
zondag 17 maart 2013
Stadsschouwburg Amsterdam, Rabozaal
matinee: 15.00 uur
avond: 20.30 uur
entree: € 15,-
korting: € 12,50
reserveren: http://ssba.nl of 020-6242311

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Amsterdam

 

Reviews lezen over Amsterdam

Meer informatie over Amsterdam vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Amsterdam. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Amsterdam

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.