TENT Rotterdam: “Asymmetry in a Passage”

Pascal Gielen zal tijdens de symposiumavond op woensdag 13 maart spreken over de gevolgen van het post-fordistische tijdperk voor kunstenaars en creatieven. Tevens zal kunstcriticus Anna Tilroe in gesprek gaan met kunstenaars Libia Castro en ólaf ólafsson. De complete avond zal worden begeleid worden door de curator van de tentoonstelling, Adam Budak. Het symposium zal plaatsvinden in de tentoonstelling Asymmetry die wordt gehouden in TENT te Rotterdam.
tent_2

Pascal Gielen, professor Sociology of Art and Cultural Politics aan de Rijksuniversiteit Groningen, bespreekt in zijn lezing de manier waarop Post-Fordisme en neoliberalisme kunstenaars en creatieve systemen uitbuiten. Anna Tilroe, kunstcriticus en curator, gaat in gesprek met de kunstenaars over het begrip emancipatie in relatie tot hun werken, die vaak geïnspireerd zijn op hun opvattingen over sociale ongelijkheid en maatschappelijke asymmetrie.

Kunstenaars

Pascal Gielen is professor Sociology of Art and Cultural Politics aan de Rijksuniversiteit Groningen, directeur van het Research Centre Arts in Society en lector ‘Kunstpraktijk in de Samenleving’ aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Gielen publiceerde o.a. ‘Being an Artist in Post-Fordist Times’ (2009) en ‘The Murmuring of the Artistic Multitude. Global Art, Memory and Post Fordism’ (2010).

Anna Tilroe is kunstcriticus, curator, en sinds 2010 bijzonder hoogleraar Kunst en Cultuur aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ze schreef onder meer ‘Het Blinkende Stof’ (2001) en het pamflet ‘De Ja-Sprong ’, (2010) over de nood aan een nieuwe vitaliteit in de kunst. Momenteel schrijft Tilroe voor de Groene Amsterdammer een serie essays over veranderende machtsstructuren in de kunstwereld van o.a. Londen, Parijs en Berlijn.

Driedelig symposium als onderdeel van de tentoonstelling

Bij de solotentoonstelling Asymmetry van Libia Castro en Ólafur Ólafsson in TENT wordt een driedelig symposium georganiseerd. Het symposium vindt plaats in de tentoonstellingsruimte, ingericht met felrood Wrong Furniture, tegen de achtergrond van een neonwerk dat ‘ThE riGHt tO RighT’ en ‘ThE riGHt tO WrOnG’ knippert. Het symposium fungeert als publiek onderzoek voor een landelijk en internationaal te distribueren krant. De eerste symposiumavond vond plaats op 9 februari met rechtsfilosofe Nina Power. De derde bijeenkomst op 17 april markeert de verschijning van de krant.

Voertaal: Engels en Nederlands, Entree: €3,-

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Rotterdam

 

Reviews lezen over Rotterdam

Meer informatie over Rotterdam vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Rotterdam. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Rotterdam

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.