Glasmuseum op koffie bij zorginstellingen

In de maand maart gaat het Nationaal Glasmuseum Leerdam op de koffie bij twee zorginstellingen in regio Leerdam. Een deskundige vertelt over de Glasfabriek en zijn geschiedenis. Omdat niet iedereen in staat is zelf een museum te bezoeken, gaan musea vanaf 2013 met hun verhalen en objecten naar zorginstellingen toe. Dit op initiatief van de BankGiro Loterij MuseumMaandag.
glasmusuem-ouderen

Huis ter Leede in Leerdam

Maandag 18 maart gaat het Glasmuseum op bezoek bij Huis ter Leede te Leerdam en een week later op maandag 25 maart ontvangen de bewoners van Open Vensters in Ameide een expert van het Glasmuseum. Er wordt verteld over de geschiedenis van het Glasmuseum, de fabriek en beroemde glasontwerpers. Omdat het verzorgingshuis in dezelfde gemeente staat, hoopt het museum dat de bewoners ook met hun eigen verhalen en herinneringen komen over glas en de glasfabriek.

MuseumMaandag is een initiatief van Naturalis Biodiversity Center, Rijksmuseum Volkenkunde en Rijksmuseum van Oudheden. Het initiatief maakt van de maandag, de dag waarop veel musea gesloten zijn, de meest bijzondere museumdag van de week. Dit project heeft in 2011 financiële steun ontvangen van de BankGiro Loterij.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Leerdam

 

Reviews lezen over Leerdam

Meer informatie over Leerdam vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Leerdam. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Leerdam

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.