Malta International Fireworks Festival 2013

Ook dit jaar wordt in Malta het International Fireworks Festival gehouden! Dit knallende feest is een jaarlijks terugkerend festival dat wordt gehouden in Marsaxlokk, Mellieha en Valletta en vormt tevens een groot trekpleister voor toeristen en vuurwerkliefhebbers van over de hele wereld.
Schermafbeelding 2013-02-26 om 15.01.20

Vuurwerk brengt feestweek

Na zonsondergang op 26, 28 en 30 april barst het feest los. Een 15-minuten durende vuurwerkshow van internationale experts markeert het begin van de nacht en verlicht Malta. Vervolgens schieten lokale vuurwerkbedrijven hun kunstwerken de lucht in. Op straat is van alles te beleven gedurende het festival. Zo zijn er meerdere muziekshows en puilen de terrassen uit met mensen die genieten van het heerlijke Maltese eten en drinken. Een tip van de kenners: de beste plek om de show in Valletta op 30 april te bekijken is bij de scheepswerven bij de Lower Barrakka Gardens. Bekijk de spot in 360º beeld om vast in de stemming te komen.

Schermafbeelding 2013-02-26 om 15.20.23

Lange traditie

Malta heeft een eeuwenlange traditie als het aankomt op vuurwerk. Al in de 16e eeuw vierde men met (een voorloper van) vuurwerk de verkiezing van nieuwe Grootmeesters, Pauzen en geboortes van prinsen. Vandaag de dag zijn er meer dan 35 vuurwerkfabrieken en dubbel zo veel dorpen waar vuurwerkshows een belangrijk onderdeel uit maken van de jaarlijkse feesten.

Bereikbaarheid

Air Malta vliegt in het zomerseizoen 5 keer per week en in het winterseizoen 4 keer per week van Amsterdam naar Malta.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Malta

 

Reviews lezen over Malta

Meer informatie over Malta vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Malta. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Malta met Skyscanner

Kaart van Malta

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.