Center Parcs Group deelt duurzaamheidsbeleid

Toerisme kan tegenwoordig een milieurisico vormen, maar tegelijkertijd kunnen spelers in deze sector ook het milieu beschermen en gasten informeren over zorgvuldig omgaan met de natuur. Aangezien de natuur een grote rol speelt in de vakantiebeleving bij de Pierre & Vacances Center Parcs Group, heeft het bedrijf sinds het ontstaan voor een duidelijke groene strategie gekozen. Dit is in 2013 nog meer zichtbaar dankzij de nieuwe nieuwsbrief, waarin alle duurzame ‘best practices’ belicht worden.
center-parcs-biodiversity

Trend: Terug naar de natuur

De Groep heeft een harmonieuze integratie van haar vakantieparken in de omliggende natuur en een duurzame interactie van haar gasten met de natuur als twee pijlers gesteld. Door een beroep te doen op lokale architectuur is niet alleen ieder park anders, maar gaat het ook volledig op in de omgeving.

‘Terug naar de natuur’ is de laatste jaren een populaire trend onder reisaanbieders. Voor de Pierre & Vacances Center Parcs Group is dit echter al jaren een focuspunt, aangezien ze al 20 jaar vakanties in een natuurlijke omgeving bieden. Daarnaast biedt de Groep al jaren activiteiten om gasten, en kinderen in het bijzonder, beter bewust te maken van de natuur.

Beschermen van de biodiversiteit

Binnen het ‘groene’ beleid van de Pierre & Vacances Center Parcs Group vormt biodiversiteitsbescherming een duidelijke prioriteit. Nog ruim voordat nieuwe bouwplannen concreet worden gemaakt, wordt daarom altijd een ecologisch gebiedsonderzoek uitgevoerd om vast te stellen of er geen sprake is van een gevoelig ecosysteem. Vervolgens worden maatregelen genomen om het bestaande ecosysteem te ontzien en te behouden.

Zo werden er in 30 jaar meer dan 1 miljoen bomen en struiken geplant van meer dan 450, soms tropische, soorten. Ook worden er minder chemische stoffen gebruikt voor minder bodem en watervervuiling en dragen relatief simpele maatregelen, zoals een andere grashoogte, bij aan het behoud van de biodiversiteit.

Meer informatie bij Center Parcs

 

Reviews lezen over Center Parcs

Meer informatie over Center Parcs vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Center Parcs. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Comments are closed.