Wandelen en fietsen in Griekenland

Op zaterdag 9 februari en zondag 10 februari zal Annelies Pelt van AnnaHiking een lezing geven over de mogelijkheden om in Griekenland te wandelen of fietsen. Deze lezing zal plaatsvinden in Expo Zaal E 108, op zaterdag om 13.00 uur en op zondag om 12.00 uur. De doelgroep is iedereen die zelfstandig of georganiseerd in Griekenland wil fietsen of wandelen.
wandelen-anna-hiking-griekenland

Waarom Griekenland?

Veel mensen kennen Griekenland als een land van stranden, maar er is meer. Het bergachtige vasteland en het binnenland van vele eilanden bieden allerlei mogelijkheden voor fietsers en wandelaars. Er zijn rustige asfaltwegen voor racefietsers, landwegen, veepaadjes en klassieke muilezelpaden voor wandelaars en mountainbikers. Klaterende beekjes, kleine huizen die zich aan de bergwand vastklampen en een hartelijke en gastvrije bevolking. Kerkjes en kloostertjes die liefdevol worden onderhouden, lokale cultuur, archeologische schatten, mythen en tradities. Op cultuurgebied is er meer dan de bekende opgravingen: denk aan watermolens, het stoken van tsipouro, boogbruggen, dorpsfeesten, muziekfestivals, lokale musea en nog steeds gedragen klederdracht. Het Griekse binnenland is veilig en men helpt je graag. Het zijn gebieden om te ontdekken.

Voor wie is de lezing bedoeld?

Deze lezing is bedoeld voor iedereen die zelfstandig te voet of op de fiets Griekenland wil ontdekken. Maar ook degenen die wat hulp willen bij de organisatie, komen aan hun trekken.

Wat laten we zien?

Je krijgt een indruk van de diversiteit van Griekenland. We tonen welke gebieden goed geschikt zijn om te fietsen of wandelen, en in welk jaargetijde. We vertellen over de specifieke charme van de eilanden, het noordelijk vasteland en de Pelopónnesos. We laten de lange-afstandspaden, middenlange-afstandspaden en enkele lokale initiatieven zien.

Hoe organiseer je je reis?

De voorbereiding is van groot belang voor een geslaagde vakantie! De organisatie van de reis komt uitgebreid aan bod.
Wat neem je mee, en wat kun je wel en niet makkelijk kopen? Hoe kom je in het land: met het vliegtuig, met de boot of met de auto? Hoe verplaats je je ter plekke, wat is er aan openbaar vervoer? Neem je je eigen fiets mee of huur je een fiets, en hoe doe je dat?
Hoe vind je onderdak: op campings, wildkamperen, in hotels, pensions of middels kamerverhuur? Wat is er op het gebied van kaarten en literatuur, en waar koop je die? Welke hulpmiddelen zijn er verder om je Griekse tochten voor te bereiden zoals de Griekse VVV.
We vertellen ook wat over reisorganisatoren, zowel op gebied van begeleid reizen als over individuele arrangementen, en over lokale organisaties met gidsen voor dagtochten of meerdaagse vakanties.

Ruimte voor vragen

Uiteraard is er ruimte voor vragen over allerhande praktische onderwerpen. De spreker woont zelf in Griekenland, heeft er veel gewandeld en rondgetrokken, en zet er al jaren wandel- en fietsroutes uit.

Meer informatie bij AnnaHiking.nl

 

Reviews lezen over Griekenland

Meer informatie over Griekenland vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Griekenland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Griekenland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.