Spectaculaire wandeltocht Kivumeer Rwanda

Land van de duizend heuvels’ is de veelgebruikte bijnaam van Rwanda en het groene heuvelachtige landschap leent zich uitstekend voor de meest spectaculaire trails, waaronder de 1000 Hills Trail langs het Kivumeer.
Kivumeer-rwanda

De Trail

De Trail is een spannende tien daagse wandeltocht en biedt een breed scala aan ervaringen. Het strekt zich met een afstand van 227 kilometer uit van Kamembe, gelegen bij Afrika’s grootste regenwoud Nyungwe National Park, naar Gisenyi in het noordwesten van Rwanda vlakbij het Volcanoes National Park. Het laatstgenoemde reservaat is een vulkanisch gebied en is de thuisbasis van de laatste in het wild levende Berggorilla’s.

Toch langs stranden, rivieren en watervallen

De toch voert langs de stranden van het Kivumeer, langs rivieren en watervallen, maar gaat ook door afgelegen kleine dorpjes en langs koffie-, thee- en bananenplantages waar een welverdiende stop gemaakt kan worden en waar even een praatje gemaakt kan worden met de lokale bevolking.
De Trail kan in 10 dagen worden afgelegd of met de fiets in vijf dagen; met terreinwagen in drie dagen. Langs de route zijn er acht basiskampen, twee hoofdroutes en vier secundaire paden. Alles bijelkaar maakt het deze Trail een adembenemend wandel-ervaring!

Rwanda op Fiets en Wandelbeurs

De ambassade van Rwanda zal op zondag 10 februari aanwezig zijn op de Fiets & Wandelbeurs in de Rai in Amsterdam. Op de stand ‘Informatiemarkt Wandelen’ (hal 10 stand B80) zijn de ambassade-medewerkers aanwezig om alles te vertellen over de wandel- (en tevens fiets-) mogelijkheden en andere toeristische hoogtepunten in Rwanda.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Rwanda

 

Reviews lezen over Rwanda

Meer informatie over Rwanda vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Rwanda. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Rwanda

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.