Rodelen voor romantice en gezinnen

Sleetje-rijden verbinden wij vaak aan onze kinderjaren. Maar in het Eggental is het afdalen per slee, ofwel rodelen, een genoegen voor jong en oud. Het gebied leent zich bij uitstek voor deze vorm van recreatie en sport. Rodelsporters uit de gehele wereld strijden van 23 t/m 27 januari a.s. op de beroemde rodelbaan “Pföslriep” in Deutschnofen, Eggental (Zuid-Tirol, Italië) om de WK-titels Rodelen op een natuurbaan. Naast de spannende wedstrijden kan het publiek zich verheugen op een gevarieerd programma.
eggental-rodelen

De “Pföslriep” in Deutschnofen

Het rodelen heeft een lange traditie in Deutschnofen. Dat komt ook door de sinds 1996 bestaande uitdagende en gevarieerde rodelbaan Pföslriep. De rodelbaan in Deutschnofen is één van de meest prestigieuze banen ter wereld. Ook andere grote evenementen zoals de World Cup races en de Junior World Cup rodelen worden er gehouden. Met een gemiddeld stijgingspercentage van 13 procent vereist het 871-meter lange parcours de volledige concentratie van het gerenommeerde deelnemersveld. In het totaal worden atleten uit 25 landen verwacht. In aanvulling op de traditionele rodel landen, als Italië, Oostenrijk en Rusland, gaan ook deelnemers uit Duitsland, Zwitserland, Amerika en Nieuw-Zeeland van start.


Plezier en actie voor de toeschouwers

De gemeente Deutschnofen kijkt uit naar de vele enthousiaste toeschouwers. Naast spannende wedstrijden, kunnen ze rekenen op een kleurrijk aanvullend programma met muziek, shows en activiteiten voor kinderen.

Rodelen voor iedereen

Wie niet alleen wil kijken, maar ook zelf de sensatie van het rodelen wil ondergaan, kan terecht op één van de vele natuurlijke rodelbanen in het Eggental. Deze variëren in moeilijkheidsgraad en bieden jong en oud veel sleeplezier. Niet alleen vanwege de sensationele ervaring van het rodelen, maar zeker ook vanwege de prachtige omgeving en vergezichten. Romantici beleven onvergetelijke uren tijdens het rodelen bij maanlicht. Een sprookjesachtige ervaring. Vele hotels in het Eggental hebben gratis sledes beschikbaar voor hun gasten.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Sud-Tirol

 

Reviews lezen over Eggental

Meer informatie over Eggental vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Eggental. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Eggental

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.