Gyz La Rivière winnaar Dolf Henkes Prijs 2012

Gyz La Rivière is de winnaar van de Dolf Henkes Prijs 2012, die elke twee jaar wordt uitgereikt aan een beeldbepalende Rotterdamse kunstenaar. Juryvoorzitter Joop van Caldenborgh maakte tijdens de feestelijke Award Ceremony de winnaar bekend aan het publiek. De jury prijst La Rivière om zijn verbondenheid met de stad en het aanstekelijk enthousiasme waarmee hij zijn multidisciplinaire kunst maakt. Werk van de winnaar en de twee overige genomineerden, Carla Klein en Renie Spoelstra, is nog tot en met 13 januari te zien in TENT.
dolf-henkes-prijs-rotterdam

Uit het juryrapport

De presentaties van de drie genomineerden zijn aan elkaar gewaagd. Allen schuwen het grote gebaar niet en geven een blik op de eigentijdse wereld: Carla Klein door middel van haar fotografische uitzichten en Renie Spoelstra in haar donkere recreatielandschappen. Gyz La Rivière overtuigt de jury echter het meest met zijn vernieuwende kunst waarin hij geschiedenis, humor en zijn kritische blik verbindt met de stad Rotterdam en de wereld daarbuiten. “Wij zien in La Rivière een moderne versie van de eigenzinnige naamgever van de prijs, kunstenaar Dolf Henkes, die zich net als La Rivière verbonden voelt met Rotterdam en niet bang is nieuwe wegen te bewandelen. Gyz laat de stad weer swingen en maakt kunst die nog niemand voor hem gemaakt heeft.” La Rivière is de terechte winnaar van de Dolf Henkes Prijs 2012 en de daaraan verbonden 12.000 euro.

Jury Dolf Henkes Prijs 2012

Joop van Caldenborgh (kunstverzamelaar/ voorzitter), Lara Almarcegui (kunstenaar, winnaar Dolf Henkes Prijs 2010), Sandra Smets (kunstcriticus) en Wilma Sütö (curator moderne kunst Stedelijk Museum Schiedam).

Dolf Henkes Prijs

De Dolf Henkes Prijs is een ode aan de Rotterdamse kunst en wordt elke twee jaar uitgereikt aan een toonaangevende Rotterdamse kunstenaar. Deze stimuleringsprijs uit het nalatenschap van de Rotterdamse kunstenaar Dolf Henkes (1903-1989) is een eerbetoon voor de bijdrage van kunstenaar aan de stad. Eerdere winnaars van de prijs waren Jeroen Eisinga, Erik van Lieshout, Melvin Moti en Lara Almarcegui; allen gerespecteerd en internationaal georiënteerde kunstenaars.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Rotterdam

 

Reviews lezen over Dolf Henkes Prijs

Meer informatie over Dolf Henkes Prijs vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Rotterdam. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Rotterdam

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.