Legendarische skiwedstrijd der Weiße Ring in Lech

Op 19 januari 2013 vindt voor de 8e keer de legendarisch skiwedstrijd “der Weiße Ring” in Lech-Zürs am Arlberg plaats. Op 5.500 hoogtemeters en 22 km piste strijden professionals tegen de amateurs.
der-weisse-ring-lech

Meest legendarische skiwedstrijd ter wereld

powered by Raiffeisen – Meine Bank!
De 1.000 startbewijzen voor de 8e versie van de meeste legendarische skiwedstrijd ter wereld waren ook dit jaar weer snel vergeven. De wedstrijd begint op 19 januari 2013 om 09.00 uur in Lech met de rit naar de Rüfikopf op 2.362 m hoogte. Daar beginnen de 20 groepen, die starten met tussenpozen van 1,40 minuten, aan de skitocht. De eerste etappe brengt de deelnemers naar de Schüttenbodenlift, de Trittalpbahn en de indrukwekkende Hexenbodenpiste richting Zürs. Hier wacht met de Seekopfbahn, gevolgd door de Madlochbahn, de volgende grote klim naar 2.444 m hoogte. Dan begint het meest uitdagende gedeelte van de wedstrijd, de bijna 5 km lange skiroute “Madloch”. Na deze afdaling richting Zug bereikt men met de Zuger Bergbahn de laatste etappe via de Kriegeralpen naar Oberlach en via de Schlegelkopf dalafdaling terug naar Lech. Voor de eerste keer in de geschiedenis van de Weiße Ring krijgen de winnaars trofeeën, die door de bekende NONOS kunstenares Franziska en Mercedes Welte ontworpen zijn. Elke trofee is een handgemaakt origineel van een exclusieve gelimiteerde editie. De winnaars in de verschillende categorieën kunnen ’s avonds tijdens de exclusieve Mercedes Benz White Winners Night in de Schneggarei hun overwinning vieren.

Unieke training met wereldkampioenen

De ideale voorbereiding voor de wedstrijd biedt de unieke training van 16 t/m 18 januari met wereldkampioenen Marc Girardelli en Patrick Ortlieb. Naast een analyse en het gezamenlijk betreden van het wedstrijdparcours krijgen de deelnemers insidertips en tactische aanwijzingen. Daarna zijn ze optimaal voorbereid om de recordtijd te kunnen verbeteren. Meer informatie en boekingen: wr@lech-zuers.at

Oprichter van de Weiße Ring

Skipionier Sepp Bildstein wordt gezien als oprichter van de Weiße Ring, dat al meer dan 50 jaar de plaatsen Lech, Zürs, Zug en Oberlech met elkaar verbindt. In 1940 werden de eerste liften op de Weiße Ring gebouwd en daarmee werd de basis voor de legendarische ski-route gelegd. De wedstrijd werd tijdens het 50-jarige jubileum van het skigebied voor de eerste keer georganiseerd. Het tijdrecord van 44:35:07 minuten staat al sinds het begin op naam van voormalig wedstrijdskiër Patrick Ortlieb.

App: The Challenge

Wie geen startbewijs voor de wedstrijd heeft weten te krijgen heeft het gehele winterseizoen de tijd om deze uitdagende skiroute te bedwingen en exclusieve prijzen te winnen. De nieuwe gratis app “The Challenge” biedt wintersporters de mogelijkheid om hun skidag vast te laten leggen: snelheid, tijden, hoogtemeters en het aantal geskiede rondes op de Weiße Ring kunnen aan het einde van de skidag met vrienden vergeleken worden. Elke gebruiker van de app heeft kans om exclusieve prijzen te winnen.

De Laureus Sport for Good Stichting is officieel liefdadigheidspartner van Lech Zürs
De Laureus Sport for Good Stichting Duitsland/Oostenrijk ondersteunt kansarme kinderen d.m.v. sociale sportprojecten. De stichting is officieel liefdadigheidspartner van Lech Zürs en wordt sinds 2010 door het skigebied ondersteund. Tijdens de Weiße Ring zullen meerdere teams ten gunste van de Laureus Stichting aan de start verschijnen. Lech Zürs schenkt niet alleen een deel van het startgeld, maar verkoopt ook meerdere startbewijzen ten gunste van de stichting. Op de vooravond van de wedstrijd vindt in Hotel Aurelio, de officiële “Home of Laureaus Sport for Good” avond plaats.

Meer informatie over “der Weiße Ring – de wedstrijd” en de app “The Challenge” is te vinden op: www.derweissering.at

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Oostenrijk

 

Reviews lezen over Lech

Meer informatie over Lech vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Lech. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Lech

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.