Veldterrein in Beekse Bergen

Het NK Veldrijden vindt plaats op zaterdag 12 en zondag 13 januari 2013 bij Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Speciaal voor het veldrijden is er een parcours aangelegd op het terrein van Event Center Beekse Bergen. De volledige top van de nationale veldrijders, zowel Lars Boom als Marianne Vos verschijnen aan de start.

Er is een speciaal parcours aangelegd voor het NK Veldrijden 2013

Er is een speciaal parcours aangelegd voor het NK Veldrijden 2013

Het parcours en de locatie

Event Center Beekse Bergen ligt naast Safaripark Beekse Bergen en Vakantiepark Beekse Bergen. Het grote outdoor terrein heeft zandvlaktes, water, asfalt en bos en daardoor kan er een uniek parcours gecreëerd worden. Het parcours dat is uitgezet, heeft een lengte van 2.800 meter. De omloop is ontworpen door de inmiddels overleden ex-renner Cees Zoontjens en ‘vervolmaakt’ door de oud-beroepsrenners Henk Baars en Nico van Hest en nog actieve veldrijder Gerben de Knegt. De omloop kent voor zowel technische veldrijders als ware krachtpatsers de nodige moeilijkheden en een zandheuvel vlak voor de finish laat duidelijk zien wie de winnaar is. Bezoekers kunnen op diverse plekken het parcours en de deelnemers goed bekijken.

Categorieën en deelnemers

Het NK Veldrijden kent diverse categorieën. Op zaterdag 12 januari komen onder anderen de junioren bij de vrouwen, nieuwelingen, masters 50+, masters 40+ en amateurs aan bod. Op zondag 13 januari 2013 verschijnen junioren, beloften, vrouwen en de elite aan de start.

Marianne Vos, Lars boom, Lars van der Haar, Niels Wubben en Thijs van Amerongen nemen deel aan een van de wedstrijden.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Nederland

 

Reviews lezen over Nederland

Meer informatie over Nederland vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Nederland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Nederland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.