Servië roept 2013 uit tot Cultuurjaar

Het Nationaal Bureau voor Toerisme van Servië heeft 2013 uitgeroepen tot Jaar van de Cultuur. Tijdens de komende Vakantiebeurs, welke van 8 t/m 13 januari in Utrecht plaatsvindt, wordt de aftrap gegeven voor deze nieuwe promotiecampagne. Doel van de campagne is om toeristen bewust te maken van het brede culturele aanbod van het land. Naast de verschillende culturele attracties worden dit jaar ook allerlei evenementen georganiseerd.

2013 is door Servië uitgeroepen tot jaar van de cultuur

2013 is door Servië uitgeroepen tot jaar van de cultuur

Servische cultuur

Servië heeft een rijkdom aan cultureel erfgoed. Maar liefst 17 Romeinse keizers zijn geboren op het grondgebied van het huidige Servië, en hebben hun sporen achtergelaten in de Servische cultuur. Een van de belangrijkste is Constantijn de Grote geboren in het huidige Nis. Dit jaar is het 1700 jaar geleden dat hij het edict van Milaan uitvaardigde, wat in Nis met verschillende festiviteiten gepaard gaat. Servië vormde lange tijd ook de grens tussen het Ottomaanse en het Habsburgse Rijk, hetgeen nog terug te zien is in de talrijke forten en vestingen langs de rivier de Donau. Daarnaast telt het land honderden middeleeuwse kloosters die op de mooiste plekjes van het land verscholen liggen.

Campagne

Ook de hedendaagse cultuur en het moderne Servië zullen in de campagne de nodige aandacht krijgen. Naast traditionele muziekfestivals en oogstfeesten, heeft het land verschillende evenementen waarin creativiteit, mode en moderne en uitvoerende kunsten centraal staan. Een goed voorbeeld hiervan is het jaarlijkse Mixser Festival, een multidisciplinair platform waarin de creatieve industrie van de Balkan tot uiting komt. Andere activiteiten zijn het jaarlijkse filmfestival en de modeweek van Belgrado. Tevens heeft Servië talrijke kunstgalerieën en vinden er vele klassieke en moderne concerten plaats.

Servië heeft een rijkdom aan cultureel erfgoed

Servië heeft een rijkdom aan cultureel erfgoed

Cultuur en bevolking

Met deze campagne wil Servië de reiziger aanmoedigen kennis te maken met de verschillende culturele facetten van Servië om zo een beter beeld te krijgen van de Servische cultuur en bevolking. Dit jaar zullen dan ook verschillende nieuwe reisproducten ontwikkeld worden. Verschillende Nederlandse touroperators bieden reeds culturele rondreizen aan naar Servië waaronder Eurocult Lito Reizen, SRC Cultuurvakanties, Labrys Reizen en Sovjet Reizen. Tevens is recent een nieuwe culturele brochure verschenen.

Het verkeersbureau van Servië presenteert zich dit jaar weer op de jaarlijkse Vakantiebeurs in Utrecht van 8 t/m 13 januari (hal 10 stand B.025). Tijdens het dagelijkse happy hour om 14.00 uur kunnen gasten genieten van traditionele Servische hapjes en drankjes. Op zaterdagmiddag 12 januari vindt tevens een cultureel programma plaats met Servische muziek, folklore en dans.

Meer informatie bij de Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Servië. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Servië

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.