Most Electrified Town in Finland

In de achterzaal van TENT wordt tijdens het International Film Festival Rotterdam ‘The Most Electrified Town in Finland (2004-12)’ van filmmaker / kunstenaar Mika Taanila gepresenteerd. De drie-kanaals video-installatie toont de bouw van de Olkiluoto 3 kerncentrale in het dorpje Eurajoki in Finland. The Most Electrified Town in Finland werd voor het eerst vertoond op documenta (13) in de zomer van 2012.

The Most Electrified Town in Finland

The Most Electrified Town in Finland


De Olkiluoto 3 is de eerste kerncentrale die wordt gebouwd na de Tsjernobylramp en wordt de krachtigste ter wereld. De kerncentrale zou worden geopend in 2009 maar de bouw is vertraagd vanwege mismanagement en technische problemen. Op drie monumentale schermen worden beelden van de constructie van de centrale afgewisseld met landschappen en scènes uit het dagelijkse leven in het dorpje Eurajoki. Op de 1e verdieping van TENT toont Taanila de installatie ‘Stimulus Progression (Rotterdam)’ (i.s.m. Witte de With). Meer films van Taanila zijn te zien in het Spectrum Shorts programma van het International Film Festival Rotterdam, onder meer de wereldpremière van zijn korte film Six Day Run.

Mika Taanila

Mika Taanila’s (1965) werk is geïnspireerd door toekomstvisies op de hedendaagse wetenschap, de technische evolutie en het grensvlak tussen kunst en wetenschap. Werk van Taanila wordt getoond in talrijke internationale filmfestivals en solo- en groepstentoonstellingen, zoals de Shanghai Biennale (2006), Berlijn Biennale (2004), Manifesta 7 (2002), en de Istanbul Biennale (2001).

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Rotterdam

 

Reviews lezen over Rotterdam

Meer informatie over Rotterdam vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Rotterdam. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Rotterdam

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.