Fiets en Wandelbeurs

Trektochten door Lapland, overleven in de Canadese wildernis en pelgrimstochten naar Santiago en Rome. Een ongekende aanbod kenmerkt het lezing- en workshopprogramma van de negende Fiets en Wandelbeurs, die in het weekend van 9 en 10 februari 2013 plaatsvindt in de Amsterdamse RAI.

Beleef de wereld in een paar uur tijdens de Fiets- en Wandelbeurs

Beleef de wereld in een paar uur tijdens de Fiets- en Wandelbeurs


Tijdens het programma met ruim zestig lezing- en workshopgevers reis je de wereld rond in slechts een paar uur. Verhalen over avonturen in exotische streken, maar ook over verrassende belevenissen in het vertrouwde Europa.

Tosca ‘Thea’ Niterink

Een nieuw maar tegelijk ook bekend gezicht in het programma is actrice Tosca Niterink, de ‘Thea’ uit de hilarische tv-serie ‘Creatief met Kurk’. Samen met haar fotograferende wandelpartner Anita Janssen vertelt zij over hun pelgrimstocht van Granada naar Santiago. De reis over de Via Mozárabe en Via de la Plata omschrijven ze in hun boek ‘Klimmen naar kruishoogte’ als een ‘1200 kilometer lange uitputtingsslag dwars door het barre, eenzame, verzengend hete Spanje‘.

Op een Hero door India

Eric Schuijt en Carla van Tatenhove gaan in hun lezing op zoek naar de oorspronkelijke fietservaring uit de tijd dat er nog geen luxe trekkingbikes en waterdichte fietstassen bestonden. Ze trokken onlangs door India op een Hero, een low-lowbudgetrijwiel ‘made in India’ met slechts één verzet.

Frank van Rijn in Mongolië

Iemand die niet in het programma mag ontbreken is Frank van Rijn, de bekende wereldfietser en auteur die inmiddels tien keer de aarde heeft gerond. Dit keer gaat zijn relaas over een gebied met weinig wegen en veel nomadententen: Mongolië. Een gastvrij land volgens de wereldreiziger:

waar je overal in alle rust je tentje kunt opzetten zonder dat je bang hoeft te zijn dat er een veldwachter langskomt om je te bekeuren

Nederland wandel- en fietsparadijs

Journalist en wandelaar John Jansen van Galen blijft dichter bij huis in zijn lezing ‘Nederland Wandelparadijs’. Hij ruimt twintig misverstanden over wandelen in eigen land uit de weg om uiteindelijk tot de conclusie te komen: Nederland is ideaal voor de wandelaar. Ook fietsen in de Lage Landen komt uitgebreid aan bod. Zo presenteert Flip van Doorn het tweede deel van zijn project ‘Fietsen Rond de Wereld – in Nederland’, een route langs dorpen en gehuchten in ons land die buitenlandse plaatsnamen dragen.

Frankrijk in the spotlights

Lezingzaal E105-106 staat helemaal in het teken van fietsen en wandelen in Frankrijk, het themaland van de beurs. Bert Sitters geeft er een impressie van de nieuwe Vélodyssée-fietsroute langs de Atlantische kust, Noes Lautier en Robert Eckhardt vertellen over wandelen in natuurpark Les Écrins in de Alpen en Ton Joosten bewijst in zijn lezing dat je ook buiten de zomermaanden prachtige trektochten kunt maken in de Couserans in de Pyreneeën.

Chaucer, El Cid en Japanse tempels

De wereldreis in het programma doet ook Engeland aan, waar Anneke Hesp tussen Londen en Canterbury een middeleeuwse pelgrimsroute in kaart bracht door de aanwijzingen te volgen in The Canterbury Tales van Geoffrey Chaucer. In Spanje, tussen Burgos en Valencia, volgde Clemens Sweerman de voetsporen van een legende: El Cid. Outdoorexpert Lo Camps neemt je mee ‘into the wild’ in Canada. En tot slot: bedwelmde herinneringen van Kyra Kuitert aan haar boeddhistische pelgrimstocht op een exotisch Zuid-Japans eiland: wierook, tempelbellen en ruisende bamboebossen.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Amsterdam

 

Reviews lezen over Amsterdam

Meer informatie over Amsterdam vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Amsterdam. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Amsterdam

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.