Shoptrips in België

Vanaf 3 januari 2013 begint in o.a. de Belgische steden Antwerpen, Brugge en Brussel de jaarlijkse befaamde ‘wintersolden’. Shopliefhebbers winkelen hier tussen 3 en 31 januari een nieuwe garderobe bij elkaar voor een prikkie. Dit tijdelijke shoppingwalhallah zorgt jaarlijks voor gemiddeld 4 miljoen pinbetalingen per dag en kortingen lopen op tot maximaal 70%. Voor wie na een dag winkelen een nachtje in België wil blijven slapen, biedt TravelBird soldenarrangementen.

In de Belgische steden Antwerpen, Brugge en Brussel beginnen de jaarlijkse ‘wintersolden’ voor winkelliefhebbers

In de Belgische steden Antwerpen, Brugge en Brussel beginnen de jaarlijkse ‘wintersolden’ voor winkelliefhebbers

Koopjesritueel met geschiedenis

België is het enige land in Europa dat wettelijk vasthoudt aan een tweejaarlijkse koopjesperiode in de zomer en de winter. De jaarlijkse landelijke winterkoopjesmaand start elk jaar op 3 januari en kortingen lopen op tot maximaal 70% aan het eind van de solden op 31 januari. Belgische winkeliers mogen alleen in deze door de overheid vastgestelde periode hun oude collectie voor een lagere prijs aanbieden. Een uitverkoop zoals we dat in Nederland kennen is alleen toegestaan in bijzondere gevallen zoals een faillissement of een lange verbouwing. Het shopritueel wintersolden bestaat al sinds de jaren dertig van de vorige eeuw. Waar het vroeger draaide om de laatste maten, onverkoopbare schoenen en beschadigde kleding door verkleuring, gaat het nu vooral om het vervangen van de oude collectie door nieuwe artikelen. Naast Antwerpen, kun je ook goedkoop shoppen in andere steden zoals Brussel en Brugge.

Leuker dan Nederlandse uitverkoop

De solden heeft geheel eigen regels en dat heeft voordeel ten opzichte van de Nederlandse ‘uitverkoop’. In België is dus in januari overal tegelijk uitverkoop en de kortingen lopen, vaak tegen het einde van de solden, op tot 70%: dit maakt het shoppen leuker omdat je precies weet waar je aan toe bent.

Ook blijven slapen?

Wie graag wat langer de tijd wil nemen om te shoppen bij de zuiderburen, extra vroeg in de winkels wil zijn om de drukte ontlopen of meer van de stad wil zien, kan bij TravelBird een voordelig soldenarrangement naar steden als Antwerpen, Brugge of Brussel boeken. Een driedaags verblijf in een appartement of hotel in het centrum is al te boeken vanaf €59,- per persoon.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Antwerpen

 

Reviews lezen over Antwerpen

Meer informatie over Antwerpen vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Antwerpen. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van België

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.