Fremont Street Experience lanceert SlotZilla

In juni 2013 lanceert de gloednieuwe Fremont Street Experience SlotZilla. Deze nieuwe zipline attractie tovert een traditionele zipline om tot een baanbrekende attractie van ruim 40 meter hoog. SlotZilla wordt hiermee ‘s werelds grootste zipline met een torenhoog lanceerplatform net onder de luifel van Fremont Street.

In juni 2013 lanceert Fremont Street Experience SlotZilla

In juni 2013 lanceert Fremont Street Experience SlotZilla

Bezoekers vormen de jackpot

De naam van de nieuwe attractie SlotZilla is een eerbetoon aan de gok- en kansspelen die Las Vegas groot hebben gemaakt. ‘Slot’ staat voor de gokmachines die in alle casino’s te vinden zijn. ‘Zilla’ verwijst naar de bekende monsters uit diverse films waaronder Godzilla uit 1998. De 40 meter hoge attractie krijgt de vorm van een monsterlijk grote gokautomaat. Bezoekers vormen de jackpot, die uit de gokautomaat worden gelanceerd met een snelheid van ruim 55 kilometer per uur.

Spanning en sensatie

Een afdaling vanuit SlotZilla staat garant voor spanning en sensatie. De gokautomaat bestaat uit twee platforms boven elkaar, waarvandaan vier zips tegelijk vertrekken. De onderste baan start op 21 meter boven de grond en heeft een lengte van 245 meter. Door de lage ligging scheren bezoekers rakelings boven de hoofden van duizenden mensen die op dat moment door Fremont Street wandelen. De bovenste baan start op een hoogte van 30 meter en is maar liefst 520 meter lang. Een afdaling staat garant voor een ware adrenalinekick. Bezoekers die last hebben van hoogtevrees kunnen beter met beide benen op de grond blijven staan.

Downtown Vegas

SlotZilla wordt in downtown Las Vegas gebouwd in Fremont Street, een entertainmentcentrum dat jaarlijks meer dan 15 miljoen bezoekers trekt. De mega attractie komt in de plaats van de huidige zipline attractie Flightlinez, die sinds haar opening in oktober 2010 al meer dan 1 miljoen afdanlingen heeft verkocht.

In januari 2013 start de bouw van SlotZilla, hierdoor zal de huidige zipline Flightlinez tijdelijk gesloten zijn. De investering in de nieuwste zipline attractie zal ongeveer 11 miljoen dollar zijn. Entreeprijzen zullen naar verwachting €15,00 zijn voor de onderste zipline en €25,00 voor de bovenste zipline. Een combinatieticket voor beide ritten is beschikbaar voor €30,00.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Las Vegas

 

Reviews lezen over Las Vegas

Meer informatie over Las Vegas vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Las Vegas. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Las Vegas

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.