Gorillababy geboren in Apenheul

22 december ontdekten de dierverzorgers dat gorilla Lobo een baby heeft gekregen. Dit was iets eerder dan verwacht, maar gelukkig ziet het er prima uit. Lobo is een hele ervaren moeder en beschermt haar kindje al goed. Het blijft de komende dagen natuurlijk wel spannend of het allemaal goed gaat, want de verzorgers hebben de baby nog niet zien drinken. Ook weten zij, zo kort na de geboorte, het geslacht van de baby nog niet en de kleine heeft dan ook nog geen naam gekregen.

Gorilla Lobo heeft een baby gekregen

Gorilla Lobo heeft een baby gekregen


De gorillagroep in Apenheul bestaat nu uit 15 dieren. Volwassen man Jambo is de leider van de groep en is ook de vader van deze laatste nakomeling. Hij heeft nog 7 andere kinderen in zijn groep. In 2011 werden er maar liefst 5 gorillababy’s geboren: Een ware gorilla babyboom. Ook Lobo kreeg toen een baby, maar helaas overleed deze geheel onverwacht na 4 maanden.

Dit is het tiende en waarschijnlijk ook laatste kind voor Lobo. Ze is met haar 39 jaar inmiddels aardig op leeftijd. Lobo heeft binnen de groep ook nog een zoon, Wimbé (bijna 5 jaar). Wimbé houdt zijn moeder en nieuwe broertje of zusje goed in de gaten.

Apenheul is nu gesloten, maar opent op 25 maart 2013 weer haar deuren. Via de website en social media zullen we geïnteresseerden op de hoogte houden.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Apeldoorn

 

Reviews lezen over Apeldoorn

Meer informatie over Apeldoorn vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Apeldoorn. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Apenheul

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.