Nieuws uit Kroatië

Vanaf 1 december staat Zagreb in het teken van licht, warmte en gezelligheid. Door de hele stad zijn diverse kerstmarkten te vinden waar traditionele Kroatische producten worden aangeboden als gember koekjes, licitar (kleurrijke koekjes gemaakt van honingdeeg) en handgemaakte snuisterijen en souvenirs. Daarnaast zijn er, verspreid door het oude centrum, diverse live optredens, muziek en entertainment met als klap op de vuurpijl een spetterend Nieuwjaars feest.

Zagreb staat in het teken van licht, warmte en gezelligheid

Zagreb staat in het teken van licht, warmte en gezelligheid


Het centraal gelegen Ben Josip Jelačić plein is omgetoverd in sprookjesachtige kerstsferen met een kleurrijke ijsbaan en een podium waar dagelijks kleine musical optredens plaatsvinden. In het nabij gelegen sprookjesachtig verlichte Zrinjevac Park wordt een scala aan activiteiten geboden. Zo kunnen bezoekers tot diep in de nacht dansen op traditionele Kroatische muziek. Een passende afsluiting van de dag is ook te vinden in het park, waar vergeten specialiteiten van Zagreb te koop zijn; pasta met zure kool, gebakken appeltjes of gebakken štrukle.

Zagreb opnieuw decor voor World Cup Vip Snow Queen Trophy


In Zagreb vindt begin januari 2013 wederom de World Cup Vip Snow Queen Trophy plaats. De top ski elite van de wereld verzameld zich 4 tot 6 januari 2013 in de Kroatische hoofdstad voor de race der races. Hoewel de echte ‘Snow Queen’, Janica Kostelić, naar wie de race is vernoemd, niet deelneemt, worden ‘s werelds beste skiërs van dit moment verwacht. Spektakel gegarandeerd. De dames starten in de ochtend van 4 januari met hun slalomrace en de heren volgen op 6 januari 2013. Entreetickets zijn beschikbaar vanaf €10,00.

Nieuw Hilton hotel geopend in Zagreb

Afgelopen november heeft hotelketen Hilton een nieuw luxe hotel in Zagreb geopend. Het DoubleTree by Hilton hotel is gelegen in het moderne Green Gold (winkel)centrum, op ongeveer twee kilometer van het centrum. Het nieuwe DoubleTree hotel biedt haar gasten luxe en gastvrijheid die ze van een Hilton hotel gewend zijn.

Het DoubleTree by Hilton is zeer geschikt voor vakantiegangers en zakenreizigers die de stad gedurende het hele jaar aandoen. Het hotel beschikt over 152 kamers en suites met ramen van het plafond tot aan de vloer. Het DoubleTree biedt verschillende faciliteiten, zoals gratis internet, koffie en theefaciliteiten op de kamer, een fitnessruimte en een zwembad. Door de ligging nabij een groot zalencentrum, kunnen zakelijke gasten gemakkelijk gebruik maken van de vele aanwezige vergaderfaciliteiten.

Liefdesverhaal Romeo en Julia nu op ijs

Na talrijke theater- en filmvertoningen speelt Romeo en Julia, het bekende liefdesverhaal aller tijden van William Shakespeare, zich nu af op ijs. Op 23 december 2012 is deze spectaculaire show te zien op de ijsbaan van de Dom Sportova Sports Hall in Zagreb.

De show wordt uitgevoerd door Russische schaatsers van het Moscow Stars on Ice gezelschap. Zij bezoeken Kroatië als onderdeel van hun wereldtournee. Het Moscow Stars on Ice gezelschap bestaat uit legendarische schaatsers uit Rusland, waaronder veel Olympische medaillewinnaars, Europese en wereldkampioenen en tal van circusartiesten die al sinds 1986 samen schaatsen. Romeo en Julia is de nieuwste show van het Russische gezelschap en biedt haar gasten een avond vol romance, plezier en spektakel.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Kroatie

 

Reviews lezen over Kroatie

Meer informatie over Kroatië vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar [locatie]. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Kroatie

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.