Keniaanse stranden

Er zijn twee stranden in Kenia verkozen tot de top 3 van de 25 mooiste stranden in Afrika door CNN Travel. De parelwitte stranden en blauwe zee in Kenia zijn een geweldig paradijs voor veel toeristen en andere reizigers. Door het prachtige koraal is de kust daarnaast ideaal voor diepzeeduikers. Dit ging CNN Travel niet onopgemerkt voorbij en daarom eindigden de twee Keniaanse stranden Watamu en Diani in de top 3 van mooiste stranden in Afrika.

Watamu en Diani lieten diverse andere concurrenten achter zich

Watamu en Diani lieten diverse andere concurrenten achter zich


Geëindigd op de tweede plaats is het Watamu strand. Dit parelwitte strand bestaat uit meerdere baaien en maakt deel uit van het ‘Malindi Marine Reserve Park’. Het strand biedt een paradijs om te snorkelen of te duiken. Het is tevens een belangrijke broedplaats voor de bedreigde groene- en karetschildpadden.


Op de derde plaats staat Diani. Dit is een idyllisch strand met een lengte van 20 kilometer. Het koraalrif in de zee beschermt het strand tegen aanspoelend zeewier waardoor het strand prachtig wit blijft. Het koraal wordt weerspiegeld onder water en laat hierdoor een prachtige kleurenshow zien. Diani is momenteel één van de populairste stranden in Kenia.

Watamu en Diani lieten diverse andere concurrenten achter zich, behalve het Sheikh strand in Egypte. Deze eindigde op de eerste plaats.

Managing director Muriithi Ndegwa van Kenya Tourism Board (KTB) geeft aan dat hij blij verrast is met het nieuws. Hij vertelt:

We zijn blij dat onze gezamenlijke inspanningen, die van stakeholders en andere belanghebbende niet voor niets zijn geweest. We zetten ons in om ervoor te zorgen dat onze stranden schoon en veilig zijn en dat deze goed worden beheerd.

Muriithi vervolgde:

Dit geweldige nieuws, gecombineerd met het nieuws dat KTB was verkozen tot hét beste verkeersbureau uit Afrika in 2012, is een teken dat Kenia zichzelf op de kaart zet als een bijzondere en geliefde vakantiebestemming.

Over Kenia

Kenia, gelegen aan de oostkust van Afrika is het thuis van ‘the Big Five’; olifant, neushoorn, leeuw, buffel en luipaard én het land van de bijzondere stammen, zoals de Maasai en de Samburu die nog altijd hun eeuwenoude tradities in stand houden. Ook biedt Kenia met haar prachtige kuststrook, kleurrijke tropische onderwaterwereld en warme Indische Oceaan alle ingrediënten voor een luxe strandvakantie. Vanuit Nederland en België worden verschillende vluchten aangeboden die binnen ongeveer 9 uur vliegen de hoofdstad Nairobi en tweede grote stad Mombasa bereiken.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Kenia

 

Reviews lezen over Kenia

Meer informatie over Kenia vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Kenia. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Kenia

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.