Nederlandse vliegtrends 2012

Er is onderzoek gedaan naar het Europese vakantie zoekgedrag van 2012. Dit leverde voor Nederland opmerkelijke resultaten op. Zo blijkt dat de Nederlander in vergelijking met mede-Europeanen redelijk ver vooruit boekt.

Nederlanders boeken vergeleken met de rest van Europa ver vooruit

Nederlanders boeken vergeleken met de rest van Europa ver vooruit


Wij boeken gemiddeld 61 dagen van tevoren en staan daarmee op een tweede plek. Alleen de Britten doen het nog net iets eerder, namelijk 68 dagen voor vertrek. Naast onze drang om ver vooruit te plannen blijkt dat wij Nederlanders op nummer 1 staan als het gaat om de duur van de vakantie. Wij zoeken gemiddeld naar een 12 dagen durende vakantie. Rusland komt op de laatste plek want zij zoeken gemiddeld op 8 dagen.

Spanje populairste vliegbestemming

Ook werd gekeken naar uitgaand en inkomend toerisme. Ons land zelf bleek in 2012 het meest geliefd onder respectievelijk de Britten, Italianen en de Spanjaarden. Vanuit deze landen kwamen de meeste zoekopdrachten voor tickets naar Nederland. Het zijn precies de landen waar vanuit Nederland ook de meeste zoekopdrachten voor werden gedaan maar dan in andere volgorde: het populairst is Spanje, gevolgd door Italië en Groot-Brittannië.

Deze drie landen zijn ook het populairst onder koppels. Ook voor gezinnen zijn Spanje en Italië de populairste bestemmingen, maar in deze categorie neemt Marokko de derde plek in. Natuurlijk maakt ook de periode van het jaar een verschil voor het soort zoekopdrachten: in de zomer werd het meest gezocht naar vliegtickets Spanje, Italië en Engeland. In de winter blijft Spanje de lijst aanvoeren maar wordt gevolgd door Engeland en de Verenigde Staten.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Nederland

 

Reviews lezen over Nederland

Meer informatie over Nederland vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Nederland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Nederland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.